Aracın Tavanı Boyalı çıktı !
2004 yılında 0. alınan Renault Clio marka arabamızın boyalı olduğu ortaya cıktı. Biz bunu yenı, yani arabayı satmaya karar verdikten sonra öğrendik. Araba bu durumda iken satılmıyor , alıcıların coğu haklı olarak uzakta duruyorlar. Götürdüğümüz servislerde ise fabrikadan çıkarken fazla boyu atılmış olabileceği söyleniyor. Acaba dava acıp lehimize bir sonuç alabilirmiyiz?
Teşekkürler.
Cevap: Aracın Tavanı Boyalı çıktı !
Dava açarsanız iddianızı kanıtlamanız gerekir.Aracın 2004 model olduğunu düşünürsek fabrikadan çıkalı 6 sene olmuş.Normal araç fabrikasyon boyası 80-160 mikron arasıdır.Elle atılmış tek kat bir boyanın kalınlığı 200-300 mikron, eğer işin içinde düzeltme ve macun varsa 450-600 mikron arasıda olduğu söylenmektedir.Yani fabrikasyon bir kalınlık varsa bu anlaşılabilir.Servisten buna dair rapor almaya çalışın ve aracı orjinal olarak satma gayretine girin derim.Bazen aracı tırla taşırken ufak hasarlar görmesi sonucu(taş gelmesi-devrilme vb) sıfır olarak satan yer boyayıp satabiliyormuş diye duymuştum.Anlıycağınız konu yurtdışındaki fabrikadan kaynaklanmıyor da olabilir.Bir arkadaşımında sıfır aldığı araçta aldıktan iki gün sonra rotüş yapılındığını farketti ve aldığı yere gittiğinde tırda taş sıçramıştır yapacak birşey yok gibi bir açıklamayla karşılaştı.Artık sıfır araç alırken bile boya ölçümü yaptıranlar var.Bende şahsen aracı sıfır teslim alırken altına kadar girip bakmıştım.Haklı olarak insanlar yıllarca çalışarak kazandıklarıyla en iyisini ve kusursuzunu almak ister.Kime dava açacağınız ve durumun onlardan kaynaklandığını nasıl kanıtlıyacağınız biraz karışık gözüküyor.Gerçekten sinir bozucu bir durum.Umarım bir çözüm yolu bulursunuz.Geçmiş olsun
Teşekkürler umarım iyi bir avukatla ispat edebiliriz.
Arkadaşlar yok mu bir bilgisi olan hala bekliyorum yardımcı olacak birini . Aradan uzun zaman geçti diyemi şansızımız azalıyor. Ama nerden bilebilirim ki 0 diye aldığım arabanın boyalı olduğunu.