Bilişim suçu ve Kamu haklarından mahrum olmak
Merhaba, ben internetten birisi ile girdiğim polemikten dolayı o kişiye hakaret ve küfür ettim. Ancak bu bir defaya mahsus oldu ve ben o siteden üyeliğimi sildirdim. O kişi benim hakkımda Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuş. Bugün karakola gidip ifade verdim. Sanırım bir uzlaşmacı atanıyormuş. O kişinin bundan sonra ne yapacağını bilmiyorum. Sorum şu arkadaşlar, Hakaret ve küfür davalarında ne gibi cezalar verilebilir.
Eğer bu davadan hakaret cezası falan alırsam bu benim devlet memuru olmamı engeller mi? Yani buradan alacağım cezadan dolayı kamu haklarından mahrum olur muyum?. Zabıt katibi olmak gibi bir düşüncem de var. Acaba bu dava yüzünden olamama gibi bir durum söz konusu olur mu?. Katiplik alımlarında adalet komisyonunun inisiyatifi de önemli biliyorsunuz. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Bilişim suçu ve Kamu haklarından mahrum olmak
Yardım edebilecek birisi yok mu?
Bu uzlaşma işi nasıl oluyor ? Uzlaşabilmek için karşı tarafın beklentisi veya başka vs herneyse nedir ? Maddi mi manevi mi bir karşılıkla mı uzlaşılıyor bilen biri varsa aydınlatırsa sevinirim
genelde hapis cezası yerine KAGB yani kararın açıklanmasının geri bırakılması, denetimli serbestlik ya da para cezası veriliyor diye biliyorum iki yıldan az süreli hapis cezalarında bir daha suçu işlememen kaydıyla bu tip şeyler (denetimli serbestlik v.s..) uygulanıyormuş, hukukçu arkdaşlar daha iyi bilirler. Zaten hakim sana muhtemelen soracaktır,"eğer suçlu bulunursan kaararın açıklanmasının ertelenemsini istermisin" diye..
Uzlaşmada savcı birini görevlendirir, karşı taraf da uzlaşmak istiyorsa adı üstünde oturur uzlaşırsınız uzlaştırıcının ücreti bildiğim kadarıyla savcılık tarafından karşılanıyor (dikkat et uzlaştırıcının parası senin karşı tarafa vereceğin paradan bahsetmiyorum :) ) uzlaşamazsanız gene yanlış dğeilsem savcı iddianame hazırlar dava açılırya da bilemiyorum yeterli kanıtsa sahip olmadığını düşünüyorsa uzlaşma olmadıktan sonrada takipsizlik verebilir mi onuda hukukçu arkdaşlar bilirler gene. Bana dava açılma süreci bu şekilde olmuştu, 3 mahkemeye gitmeyince sonunda zorla getirtme kararaı çıkmıştı, gittiğimde hakim KAGB isteyip istemediğimi sormuş, zorla getirme kararını kaldırtmıştı.