Merhaba,
Beni çok rahatsız eden bir problem var ve affınıza sığınarak tüm ayrıntısıyla yazmak istiyorum.
Nişanlımın kuzeni ev eşyası alacaktı ve bankalarla problemi olmasından kaynaklı olarak kredi kartı kullanamıyor, kredi çekemiyor. Benim kredi kartlarımla eşyaları alındı ve parça parça borçları ödendi, kartlarımı kullandı. Yalnız o dönemde iş yerinde toplu bir alacağı vardı ve ona istinaden bunu ben yaptım. Alamayınca eşyalar da bana kaldı. Ben de zorlanarak da olsa 12 taksitin 4-5 ayını ödedim.
Benim öğrenciliğim haziran ayında bittiği için memleketime kendime ait iş yerime dönmek zorundaydım ve eşyaları satacaktım. Kendisi bir daha eşya alamayacığını ve taksitlerini ödeyeceğini söyledi. Ben kredi çekmek istediğimi ve aylık olarak yatırmak işime gelmediğini söyledim. Kendisi bir yerden para bulacağını ve yatırcağını söyledi ve dediği gibi de yatırdı. Yalnız parayı en kısa zamanda aldığı yere ödemek zorunda olduğunu söyledi. Kredi çıkarsa bana içinden ver ve ben aylık taksitlerini ödeyeyim dedi. Ben de kabul ettim hem benim işim hem de onun işi görülmüş olacaktı.
Kredi için bankalara başvurduğumda düzensiz ödemelerimden dolayı red cevabı geldi. Onun yüzünden sicilim bozulmuş oldu. Kredi olumsuz olunca, kredi kartlarımı istedi ve onlarla ödeme yapacağını söyledi. Kartları ben vermeyince işin rengi değişmeye başladı. Bana ailemi de işin içine sokarak tehdit etmeye başladı.
Yalnız olduğum bir zamanda iş yerime gelip verdiğin sözü tutmadın diye tehdit ettiler. Parayı aldığı kişiye(ki o da nişanlımın akrabası)ve aracı olan kişiye benim borcum olduğunu ve onlara söyleyemediğimi, parayı bana vereceğini söyleyerek para aldığını söylemiş. O kişiyi aradığımda böyle bir durum varsa niçin aracı koyayım direkt seni arayıp borç isterdim dediğimde bile hiç dinlemiyor. İş yerime geldiğinde bana zorla, tehdit ederek temmuz 2010 tarihinde 10.000 TL'lik senet imzalattı.Senetin kesinlikle icraya gitmeyeceğini sadece parayı aldığı şahsa götürüp teminat göstereceğini ve en kısa zamanda da para bulup bu işten beni sıyıracağını ve kesinlikle ağzımı açmamam gerektiğini, bu süre zarfında benim kredim olursa zaten hiç bir problem kalmayacağını söyledi.
Aradan zaman geçti, İşin rengi daha da değişince ben para aldığını iddia ettiği kişiyi aradım ve durumu izah ettim. Benim borcum olmadığını, göstermelik aldığını söyledim; ama o da dinlemedi ve o da ödemek zorunda olduğumu söyleyerek tehdit etti. Şimdi ise bana seneti avukata verdiğini haftaya kadar 10.000 TL'lik senete karşılık 5.000 TL verirsem seneti geri vereceğini söylüyor. Yani bir nevi ne koparısam kar mantığına bakıyor. Yoksa avukaltın icra işlemini başlatıacağını söyliyor. Ben ise borcum olmadığı halde para ödemek istemiyorum ki ödeyecek param da yok. İş yerime icra göndereceğini, olmadı ailemin evine göndereceğini söylüyor. İkamet adresim ailemle aynı ama evdeki hiç bir eşya bana ait değil Bütün faturaları anneme ait. Bu arada bu tehditleri yapan şahsın eşyalarının faturaları bende, kredi kartı ekstrelerimle birlikte. Suç duyurusunda göstermelik bir senet dediği ve aile için problem en kısa zamanda çözülür diye düşündüğüm için bulunmamıştım;ama seneti imzalatırken zorla, ailem üzerinden tehditle imzalatmışlardı. Yanında hapishaneden yeni çıkmış biri ile birlikte gelmişti. Bunu gören arkadaşlarım ve şahısla telefon Konuşmalarım mevcut. İmzalattığı günki konuşmada kendi ağzıyla borcun kendisine ait olduğunu ama parayı aldığı kişiye kesinlikle bunu söylememi söyledi. Aileme yansımasından korktuğum için imzalamıştım ve susmuştum. Eğer blöf yapmıyorsa icraya verirse ben haklılığımı ispatlayabilir miyim,telefon konuşmaları, faturalar kanıt olur mu? Ne gibi bir ceza alır? Aileme icra göderebilir mi? Ben ne yapmalıyım? Bu konuda fikirlerinizi, bilgilerinizi beyan ederseniz çok memnun olurum?