Dava  açmam için  zaman  çok mu geç?

Benim  sorunum  şu  devlette  öğretmenim. 2008  yılında  okulun  sorunlu  olarak  kapatılmasıyla  ilgili başka  okula  tayıinim  zorunlu  olarak çıktı. O zamanalar  kapatılacak okula  yani  kapanan  okumuza  bir  kişi  atandı. Okulda  iki  öğretmen vardık ve  girdiğimiz ders  sayısı  fazla  da  olsa  sonuç itibariyle  yetiyorduk. Yeni  okula  atandığımızda  hizmet  puanım  en düşük  ben olduğum için  ben norm  fazlası  oldum. Yalnız  ben bunu  ilk  yıl anlayamadım çünkü  bir  arkadaş  istekli  görevlendirme  isteyince  ve de  birbirimizin  puanlarını da  bilmediğimizden  ben  benden düşük olduğunu  düşündüm. Ama  yüksekmiş. Yani  geçen senede  ben  görevlendirme  oldum. O zamanlar  bunu çok sorun yapmamıştım çünkü  ne demek  olduğunu  bilmiyordum. Şimdi  görevlendirme  olduğum  için  hizmet  yılımın  işlemediğini  öğrendim ve  her  sene  bununla  uğraşmak istemiyorum. Bu senede  görevlendirme  olacağımı  öğrendim.Evime çok yakın olması  ve  de  bütün liselerin  anadolu lisesine  dönüşmesi  nedeniyle şimdi  kadrolu okulumda  kalmak istiyorum. Geriye  dönük dava açabilirmiyim  bunun  süresi  ne  kadardır?  ve  ayrıca  kazanma  ihtimalim ne kadardır ? 2008  yılında  olmuş  bir  atama  için  artık çok mu  geç?

Cevap: Dava  açmam için  zaman  çok mu geç?

Eski okulum derken  biraz  karışık olmuş. Yani  kadrolu  olduğum  okulda  kalmak  istiyorum. 2008  yılında  yapılmış  atamaya  iTiraz  etmek için artık çok mu  geç?????