Toplam 1 dosya bulunuyor
Sigorta Şirketinin Bu isteği Yerinde mi?
Kolay gelsin Babamı 23/07/2010 tarihindeki trafik kazasında kaybettim ve bugun 43 gün geçmesine rağmen tarafıma bi ödeme yapılmadı ilk etapda benden 18 tane gereksiz evrak istediler ve ben diretince vazgectıler.Babam SGK emeklisiydi.ve kaza günü çalımıyordu.İZmirde oturdugumuz halde sigorta şirketi genel mudurlugu ankara sgk genel mudurluğune bi dilekçe yazmı ve olayın ıcınde ıs kazası varmı yokmu dıye.ankarada bu dılkceyı ızmıre gondercek ve 30 gun gıbı bı sure kaybı oluscak.
Sigorta şirketıyle yaptıgım gorusmeler karsılk olumlu bı sonuc alamadım.ve temerrütede dusurmedım bu parayı olay gununden bugune kadar gecen faiz ve daha hızlı nasıl talep ederim sigorta sırketı hakkında ıcramıuygulamam gerekır. sımdıden cok teskkur ederimm
ekdeki dosyaı sıgorta sırketıne gonderdım ama bısey olmadı.Dosya 992
Cevap: Sigorta Şirketinin Bu isteği Yerindemi
Merhabalar Sayın GUNER
Bahsetmiş olduğunuz maddeye göre küçük bir ayrıntı var
TAZMİNAT VE GİDERLERİN ÖDENMESİ:
Madde 99 - Sigortacılar, hak sahibinin kaza veya zarara ilişkin tespit tutanağını veya bilirkişi raporunu, sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren sekiz iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödemek zorundadırlar.
Ödemeyi yapan sigortacı, ödenen miktarın sorumluluk oranlarında paylaşılmasını diğer sigortacılardan yazılı olarak talep eder. Diğer sigortacılar talep tarihinden itibaren sekiz iş günü içinde kendilerine düşen miktarı talepte bulunana öder.
Yasa bu şekilde der fakat bu 8 günlük süre evrakların tamamlanmasına müteakipen 8 gündür. Siz evrakların tamamını gönderdiniz mi ayrıca eskperiniz Aktuerya hesabını yapmışmı bilginiz varmı sırf bu yuzden bile eksik evrak nedenıyle ödemenız gecikebilir. bununla ilgili sigorta şirketiyle görüşüp, atanan esper bilgisini almanız ve doğrudan eksperle iletişime geçmelisiniz.
SAyın By hell
ekdeki dosyadada yazdıgı gıbı K.T.K'nun 99.Maddesini biliyorum.fakat sigorta şirketine gerekli evrakları teslim ettim (Bilirkişi raporu,Gelir Belgesi*sgk onaylı,gerek olmadıgı halde mirascılık belgesi,vukuatlı aile nufus tablosu)Bu evraklarımın hepsi tamam ama odeme hala gerceklesmedı.Benım bıldıgım kadarıylada kucuk ben evrakalrı teslım ettıkten sonra hersey dahıl yanı expert,aktuer falan 8 gun diye bılıyorum yanı 8 gunluk sure ıcınde herseyı onlar yapcak
Sayın Güner
Bahsetmiş olduğumuz süreç evrakların tamamlanmasından sonra başlar ve eksperlerde sigorta şirketlerinden bağımsız çalıştıkları için , aktuerya hesabını yapıp raporunu tamamlamadığı sürece evrakları siz eksiksiz teslim etseniz bile, sigorta şirketi açısından eksper raporu gelmediği için eksik evrak sayılır. Normal elementer branşlar için bu evrakların ve raporların düzenlenme süresi için eksperlere 15 günlük süre tanınmış fakat bu aktuerya hesabı için süre nedir onun hakkında bilgim yok.
sAYIN bYHELL
ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDRİM BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN BENİM BİLGİM YOKDU BU ŞEKİLDE ÇALIŞILDIĞINDAN
Sayın Güner
birde bahsetmmek istediğim bir durum daha var sizinde söylemiş olduğunuz gibi sgk dan maaşl bağlanma durumu sorulmuş sanırım sayet maaş bağlandı ise sigorta şirkeinin ödeyeceği tazminat miktarı düşebilir. Tabi muracatınızı ne şekilde yatığınızı bilmiyorum ama bu konuyuda dikkate almanızı öneririrm.
Yargıtayın yerleşik kararları arasında ölüm aylığından bağlanan maaşlar tazminatlardan düşülemez ve aylık bağlama belgesini sgk ya destim etmedim :D
Yerinde bir karar olmuş bencede sigorta şirketiyle olan problem çözülmeden SGK dan aylık bağlanmasını talep etmeyiniz.
sayın byhell sigortaya basvurmadan once sgy ya basvurmsuduk maas ıcın