Askerlik tecil bitince gitmemek
:alala:alala benim sorunum şu: ben 4 yıllık üniversiteyi bitirdim, sonra da 2 sene askerliği tecil ettirdim. tecil tarihi 31.07.2010 tarihinde bitti fakat askerlik şubesine dün gittim ve rapor almazsam ceza alacağım söylendi. bu raporun içeriği ne, almadığım taktirde verilecek ceza ne? son olarak da geriye dönük raor almak çok zor değil mi ? ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim......:alala:alala:alala
Cevap: askerlik tecil bitince gitmemek
Arkadaşım sağlık sorunun varsa beyan edersin ve hastaneden raporunu alırsın.Tecilin bittiği halde raporlu olduğun için hakkında işlem yapılmaz.Eğer raporun yoksa mahkemeye verilirisin ve muhtemelen para cezası alırsın.
Cevap: askerlik tecil bitince gitmemek
Merhaba
Arkadaşım tecilin bittiği halde gitmek istemiyorsan. Askerlik şubesnin sana söylediği gibi rapor alacaksın fakat birincisi; ne kadar zaman daha gitmemeyi düşünüyorsun, Ayrıca birde Raporu geriye dönük alırım falan diye sakın düşünme Raporu sadece Askeri hastahaneden alıyorsun Askerlik şubesinin seni sevk ettiği hastaneden, Diyelimki rapor almadın askerede gitmedin o zaman bakaya durumuna düşersin. Polis ve jandarmaya arama emri verirler. Normal rutın yol kontrollerınde, asayiş kontrollerınde, yada kafede arkadaslarınla oturururken rutın kımlık kontrolunde. bakarlar yakalama emri var alır götürürler. Ne oldu ne oluyor demeden kendını askerde bulursun :)