İyi günler,
Şirketimizle ile ilgili yaklaşık 6 aydır devam eden sorunlarımız var. Çalıştığım şirket geçen yılın son zamanlarında zor duruma düştü. Tabi bu bize 2010 yılının ilk çeyreğinde yansıdı. Öncelikle şunu belirteyim; hala maaşlarımızın bir kısmını elden alıyoruz. İlk aylarda elden alınan maaşlarımızı ödememeye başladılar. Bu süre zarfında da bizi önümüzdeki aylarda maaşlar ödenecek diye oyaladılar. Sonraki aylarda bankaya yatan yasal kısımda ödenmemeye başladı.
Olay şu ki biz bu süre zarfında iş kanununun 34. Maddesi gereği çalışma borcunu yerine getirmemeye başladık. İçeride 6 elden verilen 1 de yasal olan maaşımız var.
Ayrıca şunu da belirtmeliyim şirkette bazı yöneticiler ve mavi yaka çalışanları maaşlarını alıyor.
Ben de Bölge Çalişma müdürlüğüne giderek şikayet dilekçesi verdim. Ayrıca noter aracılığıyla tazminat talebinde bulunarak iş akdimi tek taraflı feshettiğimi belirttim (4857 İş kanununun 24. maddesi gereği)
İnsan kaynaklarından bana söylenen, alamadığım maaşlarımı vereceklermiş ama tazminat istiyorsam mahkemeye vermem gerekiyormuş.
Daha iyi koşullarda ama daha küçük bir firmada iş buldum. Eski firmayı mahkemeye vereceğim. Ancak mahkemeyi kazansam bile tazminatımın yasal gösterilen ücretten değil, gerçek aldığım ücretten ödenmesini istiyorum.
Maaşların eksik gösterildiğiine dair en az 2 şahit bulabilirim. Bu konuda izlemem gereken prosedür nasıl olmalı?