Cevap: cep telefon kayıtları
Bildiğim kadarıyla ilgili gsm sorumlu işletmelerine kullanıcı ve hat sahibinin birlikte giderek hattın başka birisinin üzerine belli bir ücrtet karşılığında geçirilmesi mümkün.Ancak sanırım sizin böyle bir şansınız pek görünmüyor..Ayrıca açacağı bir ceza yargılaması sırasında savcının istemiyle ilgili gsm operatör yetkilisinden gsm dökümlerinin geçmişe yönelik olarak taranması ve kayıtların istenmesi mümkündür.Ancak bu tip subjektif bilgi içeren dökümler ancak hat sahibinin ve zorunluluk arz eden durumlarda verilebilir.
ortada bi dava veya bi suç yok. yinede savcılığa başvurup isteyebilir mi telefon geçmişini ?
birde internetden baktım hattı kendi üzerime alabileceğime dair yazılar, kullanan ben olduğum için. eğer ki kendi üzerime alabilirsem yinede çıkarabilir mi geçmiş msj konuşmaları ? benim için önemli yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Öncelikle ortada hukuka aykırı olarak işlenen bir fiil yoksa ve cumhuriyet savcısının soruşturma ihtitacı duymadığı re'sen veya şikayet üzerine gerçekleştirilen durumlarda tabii ki telefon geçmişinin tespiti istenemez.Ancak hakkınızda herhangi bir şikayet bulunulmuşsa suçun niteliğine göre savcı re'sen yargısal süreçte kullanılmak üzere bu kayıtları isteyebilir.Hattın sahibi değiştirilse bile kanımca mesaj ve arama dökümleri gsm kayıt sisteminden silinmez.Zaten bu tip kayıtlar sahibinden bağımsız olarak gsm aracılığıyla gerçekleştirlen faaliyetlerin kamu düzeni ve güvenlik aracılığıyla hukuka uygun olarak saklı tutulmak için vardır.Hat sahibini değiştirme isteğiniz sadece bundan sonra hat üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerin mekan zaman koşulu çerçevesinde size ait olduğunu vurgulamaktan başka bir anlama gelmez.
Avea Personeli
Kullanmış oldugunuz hattın bir başkasının adına kayıtlı oldugunu söylüyorsunuz
Bu hat üzerinde sizin her hangi bir söz hakkınız yoktur.
Kişi isterse savcılıga başvurmadan'da hattın açıldıgı tarihten kullanıma sonlandırıldıgı yada kullanılıyorsa şu ana kadarki tüm ( Sesli Konuşma, Sms , Mms ) Kayıtlarının gönderilme tarih ve saatlerine ( içeriği hariç ) Savcılıga bile başvuruda bulunmadan İnternet üzerinden Operatör Web Sitesini kullanarak Bireysel İşlemler'den basit şekilde görebilir.
Hattı kendi üzerinize sadece karşılıklı imza vererek Devir işlemlerini tamamlayarak alabilirsiniz.
Size tavsiyem kendi adınıza bir hat kullanmanız yönünde olacaktır.
.........................
Alıntı:
hayalimm rumuzlu üyeden alıntı
Avea Personeli
Kullanmış oldugunuz hattın bir başkasının adına kayıtlı oldugunu söylüyorsunuz
Bu hat üzerinde sizin her hangi bir söz hakkınız yoktur.
Kişi isterse savcılıga başvurmadan'da hattın açıldıgı tarihten kullanıma sonlandırıldıgı yada kullanılıyorsa şu ana kadarki tüm ( Sesli Konuşma, Sms , Mms ) Kayıtlarının gönderilme tarih ve saatlerine ( içeriği hariç ) Savcılıga bile başvuruda bulunmadan İnternet üzerinden Operatör Web Sitesini kullanarak Bireysel İşlemler'den basit şekilde görebilir.
Hattı kendi üzerinize sadece karşılıklı imza vererek Devir işlemlerini tamamlayarak alabilirsiniz.
Size tavsiyem kendi adınıza bir hat kullanmanız yönünde olacaktır.
avea veb sitesinden sadece iki aylık telefon kaydı veriyor.Hatta sadece iki ayın dökümsüz faturasını veriyor.yani telefon trafiği göremedim.
dikkatli okudum hattın açıldığı günden bu güne kadar içerik hariç telefon trafiği alınabilir diye yazmışsınız. eminmisiniz.bunu biraz açıklayarak yazabilirmisiniz.nasıl yapabileceğiz. lütfen bize yardımcı olun.
evet bende şu anda avea sistemlerinde geçmiş son 2 aya ait dökümün görüntülenebildigini öğrenmiş bulunmaktayım.. fakat bu yinede yapılmış olan geçmişe ait konuşmaların öğrenilemeyeceği anlamına gelmiyor. hat sahibi müşteri hizmetlerini arayarak istediği tarih aralıklarına ait konuşma detaylarının adresine posta yolu ile gönderilmesinide isteyebilir ve müşteri memnuniyeti için müşteri hizmetleri bu detayı seve seve gönderecektir :)
Alıntı:
hayalimm rumuzlu üyeden alıntı
evet bende şu anda avea sistemlerinde geçmiş son 2 aya ait dökümün görüntülenebildigini öğrenmiş bulunmaktayım.. fakat bu yinede yapılmış olan geçmişe ait konuşmaların öğrenilemeyeceği anlamına gelmiyor. hat sahibi müşteri hizmetlerini arayarak istediği tarih aralıklarına ait konuşma detaylarının adresine posta yolu ile gönderilmesinide isteyebilir ve müşteri memnuniyeti için müşteri hizmetleri bu detayı seve seve gönderecektir :)
hayalimm
Ben bu günlerde o işlerle uğraşıyorum avea sondan bir önceki yılı veriyor yani şu anda 2010 da olduğumuza göre 2008 Ağustos ile 2009 Ağustos arasını gönderdi .Türksell ise sadece son 6 ayı gönderiyor..kapanmış hatlarda daha farklı bir prosedürleri var.ama karıştırırım diye yazmıyorum daha anlayamadım.hatırlayınca yazacağım.bilen varmı acaba..?