Cevap: Arşiv kaydı ve memurluk
Benim soruma cvp vereblecek biri yokmu acaba yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca arşiv kaydında olup olmadığını nasıl bilebiliriz acaba sabıka belgesi aldığımızdamı görünüyor acaba arşiv kaydı vardır diye
Beraat etmişseniz kesinlikle ne adli sicil ne de arşiv kaydında görünür. Son derece rahat olunuz.
Daha da emin olmak isterseniz savcılıktan resmi yere verilmek üzere bir adli sicil belgesi alınız, göreceksiniz temiz çıkacaktır.
Hatta dava süresini süresini geçirmedi iseniz boş yere yattığınız 38 gün için devletten bir miktar maddi manevi tazminat da isteyebilirsiniz.
Teşekkür ederim evet beraat ama işte arşiv kaydını ben daha sonradan duydum her ne sebeple olursa olsun orda görünür dediler hatta adli sicil belgesinde arşiv kaydı vardır dediler ama ben almıştım o kağıtta öyle bişi yazmıyodu kafam karıştı işte memuriyete engel olmasında hani beraatte etseniz o engel teşkil eder diye söylemişlerdi o yüzden.
Teşekkürler evet kardeşim için iyi bir yol oldu. Şimdi daha rahat çalışıyor öğretmenliğe. Forumda bizden desteğini esirgemeyen tüm hukukseverlere teşekkür ederim...