Sicil Raporlarının Doldurulma Zamanı
Bir kamu kurumunda 22.11.2004 tarihinde memur olarak göreve başladım.22.11.2005 tarihinde 1 yılımı doldurdum.Eğitim mazereti nedeniyle tayin yaptırabilmem için öncelikle aday memur durumundan asil memur durumuna geçmiş olamam gerekiyor.Bunun için ise çalıştığım idarenin Genel Müdürlüğe asalet için bir yazı yazarak,talepte bulunması gerekiyor. Ancak söz konusu idare halen konu hakkında bir talep yazısı yazmadı.Nedeni ise sicil raporlarıyla birlikte anılan yazının gönderilecek olması.Sicil raporları da malumunuz aralık ayının 2.yarısında dolduruluyor.
Halbuki,DEVLET MEMURLARI SİCİL YÖNETMELİĞİ'nin "Sicil Raporlarının Doldurulma Zamanı" başlıklı 12.maddesinde [u]"Aday memurların sicil raporları işe başladıkları tarihi takip eden birinci yılın dolmasından soraki 15 gün içinde iki yıl süre ile adaylığa tabi tutulan aday memurların ikinci yıl sicilleri aynı şekilde doldurulur."</u> denilmektedir.Bu maddeye göre benim de sicil raporumun 1 yılımın dolduğu 22.11.2005 tarihinden başlayarak 15 gün içerisinde yani 07.12.2005'e kadar doldurulması gerekirdi.Ancak halen sicil raporu doldurulmadığı gibi asalet talebini konu alan yazı da yazılmadı.Bu nedenle tayin istiyemiyorum.
Diğer taraftan öğrencisi olduğum okula devamsızlık yaptığım için 2-3 ay içinde okulla ilişiğimin kesilmesi söz konusu.Şimdi bu durumda 2 sorum var:
1-İdarenin halen sicil raporumu doldurmamış olması kanunu aykırı mıdır?
2-Okulla ilişiğim kesildiği zaman idareye yukarda belirtilen sebepler nedeniyle dava açabilir miyim?(Not:Aynı idare aday personellerden birini sağlık mazereti nedeniyle tayin etmiştir.)
Not:Cümlelerimdeki düşüklükten dolayı özür dilerim.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.