Ayıplı araç hakkında hukuki yardım
merhaba benim problemim 2009 yılındı sıfır bir arac satın aldım aracımda garanti süresi boyunca aynı ve farklı arızlar meydana geldi bu arızaların sonucunda 15 adet parcası garanti kapsamından değişime uğradı ve bende garantisi bitmeden tüketici hakları mahkemesine hem satıcı firma hemde ithalatcı firma hakkında aracımın aypsız bir araçla değiştirilmesine dair dava açtım şu anda davam ekim ayında ve aracı satın aldığım firmadan bu gün anlaşma teklifi aldım teklifleri aracın değişimi olabilmesi için benden 6000 tl ücret istediler ve bende bunu kabul edemiyeceğimi söyledim gerekçeleri ise yeni aracın 2011 model ve sanroof farkı olmasıymış sizden ricam bu konuyla ilgili bana yardımcı olmanız şimdiden ilgilerinize teşekkür ederim
Cevap: Ayıplı araç hakkında hukuki yardım
Sayın pikasso77,
Aracınızda 15 parçanın değitiğini ve sık sık arızalandığını yazmışsınız.Açıkça arcınızın hangi süre içerisinde kaç kez arızalnadığını yazmamış olmanızla birlikte aracınızın garanti süresi içerisinde kalmak kyadıyla bir yıl içerisinde aynı arızanın ikiden fazla tekrarlamış olması veya farklı arızaların dörtten fazla tekrarlamış olması halinde seçimlik haklarınızdan biriis olarak aracınızın yenisi ile değiştirlmesini isteyebilirisniz.Aracınızın benzeri ile değiştirilmesi halinde sizden herhangi bir fark talep edilemez.Ancak aracınızın benzerinin üretilmiyor olması ve yenisinde farklı eklentilerin olması halinde sadece eklentileirn farkını sizden talep edebilirler.Aracın üretim yılının(modelinin) farklı olması yani sizin önceki arabanızın 2010 yılında üretilmiş(2010 model) olması verilecek arabanın 2011 yılında üretilecek(2011 model) olması fark ödemenizi gerektirmez.
Saygılarımla..
vermiş olduğunu bilgiler için teşekkür ederim bu konuyla ilgili iki gündür ithalatçı firmadan telefon alıyorum ilk önce araç değişimi için benden 6000.00 tl fark istediler bu fark yeni modelinde sarroof varmış ve artı yıpranma payı olarak bu gün ise rakam 5.000.00 tl ye düştü bakalım ne olcak arızalar yıl içerinde şu anda garanti ti süresi bitmeden arka kapı gergilerinin de değişmesi gerekiyor mahkemelik olunca bekletiyorlar eğer oda yapılırsa 17 parça edecek
merhaba sizce böyle bir dava nekadar zaman içerisinde sonuçlanır