Cevap: İşlem başına ceza olayı?

Vergi ceza ihbarnamelerini taratıp isimlerle ilgili kısımları gizleyerek buraya eklerseniz veya denetim raporunu size yardımcı olmaya çalışırız. Böyle genel ifadelere ne yorum yapsak yanlış olur.

bi tarayıcı bulursam koymaya çalışıcam bu tutanağı inş ama tutanakda isimler yok. Sadece, mesela Ptt hesabıma ocak/09 50 kişi para yatırmış toplam gelir 500TL bu şekilde bir liste var.Bu denetmenin bana dediğide; işte bu 50 kişi için kişi başına 77 tl ile 160 tl arasında ceza yiyeceksin.

Sen denetmene bakma her kestikleri ceza ödenmiyor. Cezayı azaltmanın veya ortadan kaldırmanın pek çok yolu var. Daha ceza yiyeceksin dediğine göre rapor tamamlanmamış ve sana vergi ceza ihbarnamesi tebliğ edilmemiş. Vergi ceza ihbarnamesini tebliğ aldığın andan itibaren 30 gün süren var. Bu süre çok önemli..

evet selçuk bey daha raporu yazmamış dün konuştum denetmenle bayramdan sonra yazacağını söyledi.  1-1.5 ay içindede uzlaşma komisyonuna görüşmeye çağıracaklarmış kesilen ceza üzerinden uzlaşma için inş hayırlısı olur teşekkür ederim cevaplarınız için..