-
Kira sözleşmesi
mrb 2004 yılında balam ve yeğenimle bir daire kiraladık.sözleşme benim adıma idi.ben 2004 yılının 9.ayına evlenerek evden ayrıldım.evden ayrıldığımı ev sahibim yurt dışında olduğu için kira işleri ile ilgilenen yakınına evden ayrılacağımı ama ablamların oturmaya devam edeceğini bildirdim.ablamlar evde oturmaya devam etti.2008 yılı .le 2010 yılı arasında kirayı ödememişler ben bunu çalıştığım yere gelen icra takibi sayesinde öğrendim.doğal olarak dairede kendimin oturmadığını beyan ederek itiraz ettim.itirazım kabul edildi ama ev sahibi asliye hukuk mahkemesine dava açtı.ben bu tarihler arasında evde oturmadığımı belgeleyebiliyorum.ablamda mahkemede evde kendisinin oturduğunu borcun kendisine ait olduğunu ben ayrıldıktan sonra ev sahibiyle her türlü ilişkiyi kendisinin yürüttüğüne dair ifade verecek.ben bu davanın benim üzerimden düşerek ablama açılmasını istiyorum.mahkeme bu yönde bir karar verebilirmi.ayrıca ev sahibi bana kirayı ödemediğime dair 2 yıl boyunca açık adresim olmasına rağmen hiç ihtar çekmedi.şansım varmıdır vea ne yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim çok zor durumdayım.
-
Cevap: Kira sözleşmesi
kira sözleşmesi sizin adınıza yani resmi olarak kiracı sizsiniz,Ev sahibinin mağdur olduğunu 2 yıl kira alacağı olduğunun kabulu var, kira sözleşmesindeki imzaya itiraz yok büyük bir ihtimalle dava kabul edilip %40 inkar tazminatı ile birlikte takibe davam edilmesi yönünde karar çıkacaktır. alacaklı yanla anlaşma bakın derim ben.