Network Marketing Sistemi Kurmak Yasal mı?
Biz network marketing sistemi kurmak istiyoruz.Bu network marketing sisteminde biz firma değiliz bir firmanın ürünlerini internetten satış yapabilmek için üyelik sistemi yapacağız.Üye olanlar ürün ücreti ve sisteme kayıt ücreti ödeyecekler.Getirdikleri her üye başına da belli bir miktar para kazanacaklar.Oluşturacağımız sitede yanıltıcı hiçbir şey bulunmayacak insanların bilgileri kimseyle paylaşılmayacak ve ödeme yapıldığına ve ya ürünlerin gönderildiğine dair belgeler tutulacaktır.Ancak fatura bizde saklı kalacaktır.Çünkü ürünleri 70 liraya alıyorsak 80 liraya satış yapacağız ve bize 70 liralık bir fatura geleceği için bunu üyelerimize gönderemeyiz.Bu 10 liralık fark verilecek kargo ücretine dahil edilecektir.Ayrıca site üzerinden sistemin nasıl işlediğine dair yanıltıcı değil gerçek bilgiler verilecektir.Bir de olası bir ihtimal durumunda sistem kapatılırsa kimse üzerinden kazanç sağlamamış üyelerin ürün fiyatı düşülerek sistemin kayıt ücreti kendisine geri iade edilecektir.Ayrıca sistem bozulmasa bile üye kayıt olup da bir süre kazanç elde edemezse ve kimse de üyenin üzerinden kazanç sağlamamış ise üye kaydını sildirmek için başvurucak ve üyenin bilgileri ile birlikte kaydı silinip üye bilgileri silinecek sisteme olan kayıt ücreti kendisine geri gönderilecektir.Ayrıca biz satış yapıyoruz üyelere satış yaptırmıyoruz.Üyeler sadece referansları ile üye getiriyorlar.Bir de üyelerin aldıkları ürünlerden firma kdv vergisi kesmektedir.Bu tür bir sistem yasal mı dır?
Cevap: Network Marketing Sistemi Kurmak Yasalmı?
Sistemde sizinde vergi mükellefiyetiniz olması durumunda bir problem gözükmüyor. Siz 70 tlye faturayı kendi adınıza alacak ve 80 tlye müşteriye fatura edeceksiniz. Bu durumda her şey yasal oluyor.
Kargo ücretini de kim öderse o kendisine gider yazacaktır.
biz müşteriye fatura kesemeyecez çünkü sadece aracı olarak bulunacaz arada...Sadece siteyi yönetip arada aracı niyeti görüp ürün satacaz.Sonuçta firma ürünleri istediğiniz fiyata satabilirsiniz diyor.Avon gibi bir şey yani.Tek fark üyelik sistemi olcak ve kazanacaklar
Aracılık için bir ücret alacaksınız. Bu işlem içinde komisyon bedeli diye fatura kesmeniz ve vergisini ödemeniz gerekir. Sonuçta elde ettiğiniz bir gelir olacak bu gelirle ilgili vergi mükellefi olmanız gerekir.
merhabalar konuyu okudum ve selcuk beyin vermiş olduğu yanıtlar neticesinde bir sorum olacak..
aracılık için alınacak ücret için komisyon faturası kesilmesi gerektiğini belirtmiştiniz selcuk bey peki alınacak aracılık ücretinden gelir vergisi kesintisi gibi bir kesinti yapılırsa bildiğim kadarıyla sanş oyunları,piyango ve çekilişlerden hatta ihbar tazminatından da vergiler kesilmekte bu tip bi uygulama ile vergi mükellefiyeti yapmadan network marketing sistemi uygulayabilirmiyiz
Ben vazgeçtim konu kapatılabilir.Bu tür sistemler hoşuma gitmiyor.Biraz inceledim ve hiç güzel bir şey olmadığını gördüm.Webmaster'lık daha iyi.O yüzden site tasarımcılığına geri döndüm.İyi günler diliyorum.
Network marketing sistemleri ülkemizde suç teşkil etmekte olup yasal değildir.
Hukukcu değilim ama pazarlamacılık yaptım. Yurtdışından bildiğim kadarıyla bir ürünü tanıtmak için satın almak zorunda olmak yasal karşılanmıyor.