Cevap: Ev sahibi çıkın diyor..!
Evi satan ile işiniz kalmamış size çıkın deme hakkı da yoktur. Yeni malik size satın almayı ihbar edip kiraların kendisine ödenmesini ve 6 ay sonra tahliye etmenizi içeren bir ihtar yollayabilir. Evde 6 ay daha kaldıktan sonra tahliye etmezseniz yeni malik ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açabilir. Bu dava sürerken de kalmaya devam edebilirsiniz.
öncelikle teşekkür ederim cevabiniz icin, bi sorum daha olacak benim şuan eski ev sahibi ile yaptıgım kontratim 2011 hazıranında bitiyor. Şu durumda kontratim gecersiz mi oluyor bu süre icinde oturmaya devam edemezmiyim. eski ev sahibimin benim nakliyat masrafimi ödemesi kanunen gerekirmi veya benim maduriyetim ne olacak
Eski ev sahibiniz ile işiniz bitti.Evi satın alın size 1 ay içinde ihtar çekip,6 ay sonra ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açabilir.Bu süreç zaten belirli zaman alır.o zamana evin boyası yıpranır zaten.Kontratınız tapuda şerh yoksa geçersiz.Eğer masraflarınızı evi satın alandan talep edip anlaşırsanız,bu şekilde mağduriyetinizi gidermiş olursunuz.Tahmini anlaşma olmazsa 1,5 senelik bir süreç olabilir evi tahliye edene kadar.
Cevap: Ev sahibi çıkın diyor!