Cevap: Senette sahte imza
öncelikle geçmiş olsun. İmzanın size ait olmadığından eninseniz korkacak birşey yok bilirkişidende bu yönde görüş çıkacaktır. ama sorunuzdan anladığım kadarıyla çokta emin değilsiniz isim benziyor , soyisim aynı, amzalar benziyor, vergi numarası sizin bütün bunlar bir araya geldiğinde bir yanlışlık ve isim benzerliği ile tesadüfen işlem yapılmamamış gibi görünüyor. itirazınızda sadece imzaya itiraz ettiyseniz şu an mahkemenin tek konusu imzanın size ait olup olmadığı yönünde karar vermesidir. diğer borç alacak konusuna bakmayacaktır. imzanın size ait çıkması durumunda menfi tesbit davası ile borçlu olup olmadığınız yönünde dava açabilirsiniz. imza size ait değil çıkarsa avukatınız daha iyi bilir uğradığınız zararı haksız fiil davası açarak ,alacaklı yandan talep edebilir. kolay gelsin
cevap için sağol.. İmzanın benim olmadığına eminim,emin olmadığım türkiyede bu imza gerçekliği işinin ne kadar iyi yapılabildiği..Her ne kadar kazanacak olduğumu düşünsemde 155 bin tl lik bir risk var ve ben bu tip işlere alışkın olmadığım için aylardır uykularım kaçıyor hep ya yanlış karar verirse bilirkişi diye..Biliyorsunuz ki daha üst seviyelerde bile ıslak imza mı diilmi olayları yaşandı bu ülkede tek korkum adeletin gerektiği şekilde işlememesi
o konular üst seviyedeki insanların masalı biz bize bakalım imza sizin değilse rahat uyuyun çünkü imza incelemesi bir çok şekilde incelenip ondan sonra bilirkişi rapor yazıyor. mahkemelerde bilirkişinin raporuna göre karar veriyor.
Davayı kazandım ama bir sürüde zararım oldu.İcra gelmesin diye icraya 50 milyar para yatırdım.Onca aydır faizini geç bu parayı yatırmak için sattığım hisse senetlerini aynen geri alsam 8 bin tl zararım var,avukata verdiğim para var,uykusuz geceler var,huzursuz aylar var ve ben tazminat davası açamıyorum yada avukatımın dediği gibi açsamda boşa açıyorum, yani bir daha masraf.Petrol şirketine açsam kardeşim böyle bir adam geldi imzaladı diyecek.Siz sahte senet yapmışsınız desem kimbilir kime imzalatıldı senet imazalayan kişiyi bulamıyacağız.Bankaya açamıyorum adamlar petrol şirketi verdi senetleri diyecek kestirip atacak.Tek kişi kalıyor serten denilen zatı muhterem ki öyle bir kişinin olmadığını zaten biliyoruz.Sayın avukatlar nasıl bir hukuk düzenimiz varki birileri ya tutarsa diyerek bu işe girecek tutmadımı canı sağolsun diyecek.Hiç bir şekilde zarar görmeyecek.Birde bizim gibiler var her şartta kaybeden olacak.Bu konu hakkında çıkış varsa eğer yorumlarınızı bekliyorum.
Adalet sistemimizdeki aksaklıkları kesinlikle kabul etmeliyiz.Şu andaki sistem çok ağır ve hatalı işliyor acilen bir reform şart geçmişler olsun.
Alıntı:
sert123 rumuzlu üyeden alıntı
Davayı kazandım ama bir sürüde zararım oldu.İcra gelmesin diye icraya 50 milyar para yatırdım.Onca aydır faizini geç bu parayı yatırmak için sattığım hisse senetlerini aynen geri alsam 8 bin tl zararım var,avukata verdiğim para var,uykusuz geceler var,huzursuz aylar var ve ben tazminat davası açamıyorum yada avukatımın dediği gibi açsamda boşa açıyorum, yani bir daha masraf.Petrol şirketine açsam kardeşim böyle bir adam geldi imzaladı diyecek.Siz sahte senet yapmışsınız desem kimbilir kime imzalatıldı senet imazalayan kişiyi bulamıyacağız.Bankaya açamıyorum adamlar petrol şirketi verdi senetleri diyecek kestirip atacak.Tek kişi kalıyor serten denilen zatı muhterem ki öyle bir kişinin olmadığını zaten biliyoruz.Sayın avukatlar nasıl bir hukuk düzenimiz varki birileri ya tutarsa diyerek bu işe girecek tutmadımı canı sağolsun diyecek.Hiç bir şekilde zarar görmeyecek.Birde bizim gibiler var her şartta kaybeden olacak.Bu konu hakkında çıkış varsa eğer yorumlarınızı bekliyorum.
Kardeşim sizi icraya veren kim petrol şirketi değilmi,bu adamlar 155 bin tl lik o kişiye ne satmışlar,ne vermişler.Az paramı hangi petrol şirketi veya istasyonu toplamda 155 bin tl tutarındaki 3 senet karşılığı yakıt verir veya neyse işte borcun karşılığı.Burada bir garip durum var bence.Ben olsam açarım o şirkete davayı.Ortalıkta olmayan hayali borçluyu tanımıyorlarmıymış,telefon ve adres bilgilerini almamışlarmı,böyle ticari ilişki olurmu.Kimlik fotokopisi felan yokmuymuş.Aç da davayı görsünler ticaret ahlakının ne olduğunu.Aksi takdirde o şirket tutturabildiğine icra gönderiyor demektir.Her önüne gelene senet karşılığı yakıtmı veriyorlarmış.Geçmiş olsun.