Yolluk talebinin süresi var mıdır?
öğretmenim, il dışı isteğe bağlı yer değişikliği ile tayinim çıktı, geldiğim yerde mutemetin olmayışından gideceğim yerde yaptırmak üzere yolluğu talep etmedim, ama geldiğimde okuluma evrakları teslim ederken gerekli başka belge varmıdır diye sormama rağmen yok gerisini biz hallederiz diyerek beni gönderdiler, üzerine 2 ay geçti bu gün seminer dönemimiz başlaması nedeniyle okula gittiğimde sordum bize dilekçeyle müracadınız olmadı ki dediler bunda bir çeliişki bulduğumdan soruyorum acaba bu durum kasıtlı mı yapıldı? yani alamamam için zaman aşımına mı uğratıldım? yolluk talebi için bir zamaan aşımı varmı acaba acil bir şekilde bilgilendirrirseniz sevinirim zira yarın dilekçemi vereceğim ve bunun üzerine de gitmeyi düşünüyorum, hakkım olanı almak istiyorum sadece..
Cevap: Yolluk talebinin süresi var mıdır?
İdareye başvurunuzu yapın,cevabı bekleyin,cevap olumsuz olursa idare mahkemesinde hakkınızı ararsınız..başvurunuzu bir dilekçe ile dilekçeyi de kayıt altına aldırarak veya taahhütlü posta ile yaparsanız elinizde sağlam veriniz olur..milli eğitimse konu iş sıkı tutulmalı..