Örnek teşkil eden durum var, üniversite'me dava mı açayım?
Merhaba, herkese iyi forumlar dilerim.
Özel bir üniversite'de mühendislik öğrencisiyim. Okuduğum bölüme 2005 yılında giriş yaptım. Bölüm'den mezun olabilmemiz için son sınıfta bölüm derslerine ek olarak bitirme projesi yapıyoruz. Fakat bitirme projesi'ni alabilmek için önkoşul var. Önkoşul dersleri iki grupta toplanmış durumda, 1. grupta 4 ders var, en az 2sinden geçmiş olmak durumundayız. 2. grupta da 4 ders var, bu derslerdende en az 1 tanesinden geçmiş olmak ve bir tanesinden de devamsızlık dışında bir not olma koşulu var. (yani FF - FD ile kalınca da kabul ediliyor)
1. grup ders koşulunu sağlıyorum. 2. grup derslerinden de 1 tanesini geçmiş durumdayım ancak diğer aldığım dersten NA (devamsızlık) ile kaldım, dolayısıyla seneye bitirme projesini alamıyorum.
2004 girişli öğrenciler içinde çok benzer bir kural var, fakat araştırmalarım sonucunda gördüm ki 2004 girişli bir öğrenciye “devamsızlık dışında herhangi bir not alma” kuralını sağlayamamasına rağmen bitirme projesi verilmiş.
O öğrenciyi örnek göstererek durumumu anlatan bir dilekçe yazdım bölüm başkanlığına. Ancak bana, o öğrencide hata yaptıklarını, bana projeyi veremeyeceklerini söylüyorlar.
O öğrencinin durumu benim durumuma örnek teşkil ediyor, eğer proje dersini alamazsam boş yere okulum 1 sene uzuyor. bu konuda hukuki haklarım ve yapmam gereken sizce nedir?
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Örnek teşkil eden durum var, üniversite'me dava mı açayım?
konu güncel ve acildir, deneyimli büyüklerimin yardımına ihtiyacım var.
https://www.hukuki.net/showthread.php...6K-e-%FEikayet!! Sorunuzun cevabını verdiğim linkteki iletilerimde daha önce yazmıştım(Konu aynı değil ama hukuksal mantık aynı).
elim kolum bağlı mı yani bu durumda?