-
İstifa kabulü
Öncelikle Merhaba
19.05.2010 tarihinde başladığım özel bir turizm şirketinden, söz verilen pozisyonumun verilmemesinden dolayı ayrılmak istiyorum. Yalnız şirkette istifadan sonra 15 gün beklemem gerektiğini duydum. Şirketin yasal hakkı mıdır 15 gün bekletmek?
Ve istifayı 2 nüshalı yazıp, dilekçeyi verdiğim tarihe imza attırsam, o günden sonra çalışmak zorunda değilim diye biliyorum.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
-
Cevap: İstifa kabulü
işveren iş koşuları ile ilgili yazılı olarak verdiği sözleri tutmak zorunda bu durumda hemen ayrılabilrsiniz ancak böyle bir durum yoksa 15 gün önceden haber vermeniz gerekiyor istifa edip 15 gün bekleyeceksiniz
-
Beklenmesi gereken sürenin adı ihbar süresidir, işyerindeki çalışma süresine göre değişir.
İşyerinizdeki çalışma süreniz 6 aydan az olduğundan uymanız gereken ihbar süresi 2 haftadır.Uymamanız durumunda işverenin ihbar tazminatı hakkı doğar.
İstifa dilekçenizi verip alındığına dair bir kopya alarak ihbar süresini başlatabilir, sürenin sonunda işyerinizden ayrılabilirsiniz.
-
Sanırım istifa yazıp kariyerime kaldığım yerden devam etmem gerekiyor. Yeni bir iş, gelişim için yeni bir fırsat demek sanırım.
Konuya ilginiz için teşekkür ederim.
Saygılar.