- 

Tutanak 
		Bir otel işletmesinde resepsiyonist olarak yaklaşık 4 yıldır çalışmaktayım. Geçtiğimiz günlerde gece vardiyasına çalıştığım bir zamanda benden önceki vardiya gelmiş bir misafir otel sisteminde giriş yapılmamış yada yapılması unutulmuş gece kontrolleride bu olay gözden kaçırıldığından dolayı misafir konaklama yapmış olmasına rağmen kendisine ücret basılmamış ve idare bu konuyla alakalı olarak benim kendileri tarafından doldurulmuş olan tutanağı imzalamı istiyor. güya tazminatsız kovulmama yetecek bir kusurmuş bu tutanakla alakalı ne yapmam gerekiyor imzalamalımıyım veya izmalamam durumunda bana uygulayabilecekleri herhangibi bir yaptırım söz konusumudur ?

cevaplarınız ve alakanız için şimdiden Teşekkür Ediyorum
 Saygılarımla

- 

Cevap: Tutanak 
		sizinla alakalı olmayan bir durum için siz niye savunma veriyorsunuz tam anlamadım. 

- 

vardiya usulu isliyor ve gece yapılan kontroller sırasında farkedilmesi mümkün olduğundan 

- 

Durumun sizin vardiyanızdan önce gerçekleştiğini belirterek kusurunuz olmadığını tutanak üzerine yazıp imzalayın.İmzalamazsanız, işveren iki şahidin eşliğinde yüzünüze okuyup, imzalanması durumunda tutanak geçerlilik kazanacak ve siz savunmanızı yapmadığınız için yapılan suçlamayı kabul etmiş olacaksınız.