Boşandığım eşimin ödemediği telefon borçları...
Sayın yetkililer;
Haziran ayı içerisinde eşimden boşandım. Boşanmamız anlaşmalı olarak gerçekleşti.
1-)Evliliğimiz içerisinde eşim adıma kayıtlı (kamu hattı) telefon hattı kullandı. Ve biriken borcundan dolayı hat kapandı elbette. Boşanma günlerinde bunun kendisinin kullandığını ve borcun kendisine ait olduğunu ve ödeyeceğini söyledi. Hatta GSM şirketini aradım. Eşim kendisi konuştu ve hattın borcunu takside bağlattı. (bilirsiniz) Güvenlik kaydı için "evet kabul ediyorum" diye onayını verdi.
2-)Yine adıma kayıtlı, evde kulladığımız ev telefonu hattının eşimin ve ailesinin hatlarının kesik olduğu, telefonlarının bulunmadığı dönemlerde aşırı kullanmaları vardı. Bu dönemlerde aile bütçemiz bakımından durumdan rahatsızlık duyduğum zamanlarda eşim. "ben ödeyeceğim" dedi. Ve boşanmadan önce bunu da ödeyeceğini sözle bildirdi.
Boşanma tutanaklarımızda bunlar geçmemektedir. Sözlü olarak avukatım huzurunda sözleşmiştik.
Şuan bu borçları ödememektedir. Ve tabi muhatap ben görünüyorum. Hatta borcun birisi şuan avukatta.
Size sorum:
Bunları boşandığım eşimden alabilme hakkım var mı?
(Turkcell de ses kaydı var)
Bunlarla ilgili dava açabilir miyim?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Boşandığım eşimin ödemediği telefon borçları...
Anlaşmalı boşanırken anlaşma protokolüne ödeme konusunu niye yazdırmadınız? Sadece SÖZ VERMEKLE olmuyor işte. Hat kimin üstüneyse o ödemek zorunda. Her ne kadar müşteri hizmetleri ile eşiniz konuşmuş olsa da o da ne derece geçerli onu da bilemiyorum çünkü hat sizin üstünüze.
Mesela benim üzerime olan hattım ile ilgili bir sorun olsa benim yetkim var. Annem-babam-kardeşim ya da eşimin benim hattım üzerinde ödeme ile ilgili konuşma yapması mümkün değil. Çünkü hat benim. Anladınız mı?
Anlaşmalı boşanma protokolünde ve Boşanma kararında borcun eşiniz tarafından ödeneceği taahhüt edilmediğinden bunu İLAM (mahkeme kararı) olarak talep edemezsiniz. Diğer taraftan genel borç ilişkileri çerçevesinde dava veya icra yolu ile talep etmeniz mümkün olabilir.
Not. Sitede kimsenin hukuki tartışmalara katılma zorunluluğu olmadığından, kişileri cevap vermeye zorlayıcı eylemlerde bulunmamanız rica olunur.
Yanıt ve aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürlerimi sunarım.