Kiracı faturaları üzerine almamış
arkadaşlar kiracımla ilgili bi sorunum var. bugün istanbuldaki evimin doğalgaz elektrik ve su faturalarına internet şubesinden baktım. doğalgazı üzerine almış fakat elektrik ve su faturalarını üzerine almamış borç gözükmüyo ve faturalarda da bnm ismim yazıyo halen. ben şu anda diyarbakır da doğu görevimi yapıyorum. ve tayinim çıkmadan önce üzerimdeki tüm faturaları iptal ettirdim . İski ve bedaş gelip kesmemiş sanıyosam. iski ve bedaş ı telefonla arasam gdip keserler mi. bende kiracııym ama insanları anlamakta güçlük çekiyorum. yani takip etmesem adam bize takıp gidecek belki. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... İyi geceler
Cevap: Kiracı faturaları üzerine almamış
Alıntı:
metropolice rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar kiracımla ilgili bi sorunum var. bugün istanbuldaki evimin doğalgaz elektrik ve su faturalarına internet şubesinden baktım. doğalgazı üzerine almış fakat elektrik ve su faturalarını üzerine almamış borç gözükmüyo ve faturalarda da bnm ismim yazıyo halen. ben şu anda diyarbakır da doğu görevimi yapıyorum. ve tayinim çıkmadan önce üzerimdeki tüm faturaları iptal ettirdim . İski ve bedaş gelip kesmemiş sanıyosam. iski ve bedaş ı telefonla arasam gdip keserler mi. bende kiracııym ama insanları anlamakta güçlük çekiyorum. yani takip etmesem adam bize takıp gidecek belki. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... İyi geceler
Üzerimdeki tüm faturaları iptal ettirdim diye bir ifade yanlıştır. Üzerinizdeki abonelikleri iptal ettirebilirsiniz, faturaları değil.
Eğer bunu yaptı iseniz ve elinizde bununla ilgili belge varsa hiç korkulacak bir durum yok. Eğer iptal ettirdiğinizi ispatlayacak durumda değilseniz ve abonelikler halen üzerinizde ise kiracının kullandığı ve kullanacağı hizmet bedellerini kiracı edemezse siz ödemek zorunda kalırsınız.
Bu iş telefonla olmaz. Nüfus cüzdanınızla bizzat gidip aboneliği sona erdireceksiniz. Borcunuz varsa kapatacak, depozito alacağınız varsa geri alacak ve aboneliğin iptal olduğuna dair belge alacaksınız.
Daha kolay bir yolu ise kiracınızın aboneliği kendi üzerine almasıdır. Fakat böyle bir durumda da ileride borçla karşılaşabilmeniz olasıdır. En iyisi bizzat gidip ilişiği kesmektir.