-
Askerlik durumum
18.07.1985 dogumluyum...2002 makine muhendisligi bolumu girişliyim..okulum uzadi su an hala devam ediyor..subat ayında yoklamayı kacırdıgıma dair bir yazı gelmişti eve.okulum devam ettigi icin cok fazla ilgilenmemiştim....okulda 8. senem bitti.bu egitim ogretim yılı 9 uncu senem olacak...su an 5 dersim kaldı....askerlik durumunu ne yapabilirim...bi kac hafta once asker kacagı olacagıma dair bir belge gitmiş koyume...uygulamam gerken işlemler nelerdir...erteletme sansım varmıdır okulum bitene kadar..
-
Cevap: Askerlik durumum
Şu an bakayasınız,erteleme şansınız yok,yakalandığınız yerde askere alınırsınız.Okul bitene kadar yakalanmayın. Yoksa uzun dönem askerlik yaparsınız(15 ay er)
-
ama askerlik subesinden soyle bir sey soylendi bana..ders sayın 5 oldugu icin okuldan alacagin bir belge ile 2 yıl tecil ettirebilirsin dediler...okul ogrenci belgesi gondermis ama o yeterli degilmis...ders sayımı 5 e dusurdugume dair bir belge gerekliymis..boyle bir sey duydunuz mu acaba...
-
Sizin dediğiniz şekilde 7+2 Toplam 9 sene tecil hakkınız oluyor,yapabiliyorsanız hemen yaptırın.Yoksa sizin dediğiniz şekli hiç duymadım.
4 yıllık lisans eğitimleri en fazla 7 sene normalde ertelenir.
http://www.asal.msb.gov.tr/er_isleml...ik_kanunu1.htm
Askerlik şubenizle tekrar görüşüp net olarak durumunuzu tekrar anlaıp, neler istediklerini iyice öğrenin.Okuldan bu belgeleri götürüp işleminizi yaptırın.
-
benzer durumu arkadaşım yaşadı.7. yıl bitti askerlik şubesinden aradılar kaçaksınız diye.öğrenci belgesi alıp götürdü sorun ortadan kalktı.yalnız belgeyi götürdüğün an tecil işlemlerinide yapıyorlar.ama bir durum daha var,önceden lisans örgün öğretim 7 yılda son buluyordu,şuan uzatıldı.buna göre askerlik durumundada düzenleme yapılması gerekiyor,ki bana göre vardır.