Cevap: Boşanma hakkında hukuki yardım
Alıntı:
kanal rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi sorarım size,
-Bütün bu yukarıda anlatılanlar elimde olan kanıtlar ile birlikte aldatıldığımı ispat edebilir mi?
-Banka hesabına tedbir koydurabilir miyim?
-Kendisinin ve ailesinin ev eşyalarını almasını engellemesi için çilingirlere savcılıktan bir yazı çıkartabilir miyim?
-Aldığım fakat elimde kanıtı olmayan tehditlere ailesinin ve kendisinin bana yaklaşmasını engelleyebilir miyim?
-Bu konuda bana yardımcı olmak isteyecek bir avukat bu siteden bulabilir miyim?
Sabrınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
-Elinizde çok fazla kanıt yok. Anca, kanıt alınabilecek yerler , kanıt haline dönüştürülebilecek bilgiler var. Sosyal paylaşım sitelerindeki yazışmaları, mesajları eğer sadakatsizlik yaptığını ispatlayacak ibareler, konuşmalar içeriyorsa dijital ortamda kayıt yaparsanız delil olur. Ayrıca telefon kayıtları, telefon traik bilgileri, e-mailler de kanıt olarak kullanılabilir ancak e-maillerin de dijital ortamda olması şart. Birlikte olduğundan emin olduğunuz kişiyi de tanık olarak yazdırabilirsiniz. Hatta birden fazla kişi varsa hepsini..
- Mal davası açarsınız, boşanmanızı müteakip mal davası görülür, bankadaki para 01.01.2002 tarihinden sonra edinildi ise, yarısı sizin yarısı eşinizindir. Eşiniz bu parayı kullanacak olursa yada banka hesabını boşaltacak olursa eşden mal kaçırmış kişi durumuna düşecektir. Hakkınız olan parayı alırsınız.
-Evi terkeden siz değilsiniz, eşiniz savcılığa gitmenize gerek yok. Çilingir vasıtası ile anahtarları değiştirin. Evdeki eşyaların kamera ile görüntülerini alın, fotograflarını çekin. Altın takı ziynet saat türü Yani yükte hafif pahada ağır olan eşinize ait kişisel eşyaları bir kiralık kasaya koyun. Eve girip kişisel aşyalarını alıp daha sonradan ise almadım diyebilir.
Evinize bir alarm sistemi kurun. Siz yokken girilmeye çalışıldığında etraftaki insanların dikkatini çeksin. Mal davası aşamasında evden mal almadım dediğinde bu kişileri tanık gösterirsiniz. Eve girilip eşya alınacak olursa karakola hırsızlık şikayetinde bulunun tutanaklar tutturun. İleride ben evden eşya almadın denildiğinde bu bilgileri sunarsınız.
-Tehdit edildiğinize dair Savcılığa suç duyurusunda bulunun. Durumunuzu anlatın ve sizi tehdit ettiğini düşündüğünüz insanların isimlerini savcılığa verin. İleride herhangi bir darp durumu ile karşılaştığınızda işinize yarayabilir. Ailenin korunmasına dair kanun gereği boşanma davanız aşamasında hakimden tedbir isteyebilirsiniz. Hakim takdir ederse eşiniz en fazla 6 ay eve gelemez, size yaklaşamaz, telefonla yada doğrudan sizi rahatsız edemez.
- Burası bilenlerin bilgilerini bilmeyenlerle paylaştıkları bir hukuk sitesi, avukat borsası değil.
Geçmiş olsun..
Öncelikle amacım burayı bir borsa olarak görmek değildi. Fakat bu şekilde bir izlenim bıraktıysam şimdiden özür dilerim.
Verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkürler.
Evet bu para bahsettiğiniz tarihten sonra eşimin hesabına yattı ve dolayısıyla edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması gerekiyor. Fakat benim endişem bir iki ün içerisinde banka hesabından yüklü miktarda para çekimi ihtimali. Bunu engellemek için ne yapabilirim. Hakimlik makamı böyle bir engellemeyi ne kadar sürede koyabilir. Halkısınız sonuçta o paranın yarısı benim yarısı onun. Ben de zaten yarısının kurtarılmasını istiyorum. Yoksa para uçup gidecek
Evet tedbir koydurabilirsiniz. Bir avukatla görüşüp gerekeni avukatınız yapar.