boşanan bayan babasından yetim maaşı alıyorsa nafaka alabilirmi? her ikisinidemi alabilir? Lütfen cevap
Printable View
boşanan bayan babasından yetim maaşı alıyorsa nafaka alabilirmi? her ikisinidemi alabilir? Lütfen cevap
Şartları oluşmuşsa her ikisini de almasında kanunen bir engel yoktur.
Saygılar.
[quote]Şartları oluşmuşsa her ikisini de almasında kanunen bir engel yoktur.
Saygılar.
Sayın Avukat hanım öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim ancak şartlar nedir bunu açıklarmısın veya ben nerden bu şartları görebilirim. iyi günler
Eğer babası vefat etmiş ve kocasındanda boşanmış ise her ikisinide alabilir. Yani ana iki şart bu.
Ancak babadan alacağı maaşın oranları var bildiğim kadarıyla. Kanunda belirtilen oranın kardeşleri ile arasından eşit payı alabilir sadece.
Nafaka almasına engel değildir fakat nafakanın belirlenmesinde etken sayılabilir.
Kolay gelsin...
Merhaba. Bu konuyla ilgili olarak şöyle bir durumumuz söz konusu.
Annem resmi olarak boşandı 3 ay önce.
Nafaka olarak 200 TL bağlandı. Aynı zamanda yetim aylığı için babasından kalan sosyal güvenlik kurumuna başvuru yaparak bu aylığa başvuru yaptık.
Hesaplamalarımıza göre 300 TL yetim aylığı bağlanması gerekiyor. Kanuna göre *Eş, 1 yetim : %60 – %30" oranında bağlanır durumuna göre.
Ancak bir kağıt geldi SGK dan ve şöyle bir ifade var. "Yaptığınız başvuruya göre 15.08.2011 ve 15.10.2011 tarihleri arasındaki miktar hesaplanmış 110 TL yi ziraat bankası şubelerinden tahsil edebilirsiniz" gibi bir ifade.
110 TL Yetim aylığı olmaz tahminimce. Ananem 600 alıyor. Yani yüzde 60'ı 600 ediyorsa yüzde 30'u 300 TL etmeli.
Asıl sorum tam olarak şu;
Biz başvuru yaparken Ankara'ya (SGK'ya) Mahkeme Kararını da yolladık. Mahkeme kararında 200 TL nafaka kararı yazıyordu. Acaba yetim maaşından nafaka miktarını falan düşüp öyle mi hesapladılar. Yani ; hem yetim maaşı hem nafaka alınması söz konusu değil mi?
Yetim maaşının hesaplanmasında Nafaka düşümü falan oluyormu? Zaten miktar olarak çok az nasıl böyle bir miktar belirlemişler anlamış değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.
Bu konuyla ilgili bilgisi olan yokmu acaba?