Çocuğumu nasıl görebilirim
merhaba eşim ve ben uzun süredir bazı konularda anlaşamıyoruz ve kavga ediyoruz yaklaşık 6 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir kzım var sürekli kavgalarımızdan çocuğun psikolojisnin bozulacağını düşünerek bir süre ayrı yaşamaya karar verdik ve eşim kaynanamda kalmaya başladı ancak 1 ay oldu ve eşim çocuğumu göstermemekte diretiyor bende görmek için girişimde bulunduğumda eşimin akrabaları tarafından zor kullanılarak tehtid ediliyorum ancak ikimizde herhangi bir boşanmaya karar vermedik bu nedenle çocuğumu görmek için ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim cevabınız için
Cevap: Çocuğumu nasıl görebilirim
Alıntı:
k_savci rumuzlu üyeden alıntı
merhaba eşim ve ben uzun süredir bazı konularda anlaşamıyoruz ve kavga ediyoruz yaklaşık 6 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir kzım var sürekli kavgalarımızdan çocuğun psikolojisnin bozulacağını düşünerek bir süre ayrı yaşamaya karar verdik ve eşim kaynanamda kalmaya başladı ancak 1 ay oldu ve eşim çocuğumu göstermemekte diretiyor bende görmek için girişimde bulunduğumda eşimin akrabaları tarafından zor kullanılarak tehtid ediliyorum ancak ikimizde herhangi bir boşanmaya karar vermedik bu nedenle çocuğumu görmek için ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim cevabınız için
Geçmiş olsun.
Muhtemelen eşiniz, boşanan ve boşanma aşamasındaki bir çok kadının kullandığı en etkili silahı yani çocuğunuzu kullanıyor. Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromuna dikkat, belirtiler bu yönde. Sizi çocuğunuza olan sevginizle terbiye etme yolunda. Haklı yada haksız bunu bilemeyiz. Ancak yaptığı doğru değil. Kaldı ki konuya sadece kendisi değil, ailenin diğer bireylerini de monte etmiş. Bu durumda yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok, eşinizle konuşup onun rızası ile çocuğunuzu size göstermesi konusunda ikna etmekten başka.
Boşanma davası açacak olursanız çocuğunuzla şahsi münasebet günlerinin belirlenmesini istersiniz hakimden, hakimin takdir ettiği ve belirlediği günlerde çocuğunuzu gider alır birlikte olursunuz. Göstermezse icra yolu ile alırsınız..
Ancak şu aşamada yapabileceğiniz çok fazla yasal bir şey yok. Kişisel ilişkilerle çözebilirsiniz ancak.
Geçmiş olsun..