Anonim Şirket Vergi borcu yüzünden Genel müdür yardımcısına tedbir kararı
2009 mart ayında bir Faktoring A.Ş. de işe başladım.Firma BDDK denetimine gireceğinden ve ruhsat yenileme alması gerektiğinden dolayı organizasyonunu değiştirmesi gerekiyordu .Benim tecrübem eğitimim BDDK nın istemiş olduğu şartlara uygun olduğu için genel müdür yardımcısı ve muhasebe müdür vekili olarak Yönetim kurulu ile atandım.Bir de Genel müdür atandı .Genel müdür ile birlikte (çift imza ile) atacağımız imza şirketi 1.dereceden temsil ve ilzama yetkili olarak imza sirkülerimiz çıktı ve yayınlandı .Bu arada şirkete başladıktan sonra öğrendim ki şirketin vergi ve ssk borcu varmış .
2010 Nisan 16 sında şirketin faaliyet izni BDDK tarafından iptal edildi .Bizim de ssk çıkışlarımız verildi
2010 Ağustos 27 Cuma günü banka hesaplarıma vergi dairesi tarafından bloke kondu ve üzerime tapusu bulanan bir evim var muhtemelen bunun üstüne de tedbir konuldu. Vergi dairesi benide sorumlu tutuyor bu borçlanma ben işe başladığımda da vardı ve devam etti bunda benim bir suçum olmamasına rağmen ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim.Şu an firma ortaklarına ve yönetim kurulu üyelerine ulaşamıyorum.
1- Bu durumdan kurtulmak için ilk öncelikle ne yapmam gerekir ?
2- Bankadan yarısı kredili olan evime devlet koyabilir mi?
3- Bloke işlemlerinden nasıl kurtulurum ?
4- Anonim şirketlerde yönetim kurulu müdür ataması yaptıgında bundan sorumlu olunur mu?
İlginize Şimdiden çok teşekkür ederim.Çok Mağdurum bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Cevap: Anonim Şirket Vergi borcu yüzünden Genel müdür yardımcısına tedbir kararı
İşin açıkçası çok kötü bir gol yemişsiniz. Yönetim kurulunda bulunduğunuz sürece borçtan sorumlusunuz. Ancak faktoring şirketinin parası olmaması veya vergi borcunu ödeyememesi çok garip. Muhasebeci olduğunuza göre şirketin ticaret sicil gazeteleri sizde vardır. Bunlara bakarak şirketin parası olan ortağını tespit ediniz. Vergi dairesine bu kişi hakkında bilgi veriniz. Öncelikle eski ortaklara şirket sahiplerine dava açınız.
Cevap: Anonim Şirket Vergi borcu yüzünden Genel müdür yardımcısına tedbir kararı
http://vergimagdurlari.blogspot.com
Vergi Borcunu Ödeyemeyecek Duruma Düşmüş Mükellefler Adına Hareket Eden Siyasi Baskı Grubu
Çeşitli sebeplerle mağdur duruma düş(ürül)müş tüm mükelleflerin katılımına ve kullanımına açıktır. Mağdur mükellelerin blog editörüne aktaracakları yaşanmış tecrübeler basın bülteni, makale ve haber formatında medya organlarına dağıtılacaktır.
Detaylı bilgi için : vergimagduru@gmail.com adresinden blog editörüyle temasa geçebilirsiniz.