Doğum iznine 1 ay kala işten çıkartılıyorum
selamlar.ben özel bir dal merkezinde fizyoterapist olarak çalışmaktayım.2009 ekim ayında işe başlamıştım.2009 mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim.2. ayımda da düşük tehdidi sebebiyle 1 haftalık rapor kullanmak zorunda kaldım.işyeri bu konuda çok problem yarattı ve benim neden işyerine danışmadan rapor aldığımı sorguladılar.aradan zaman geçti ve hiçbir sebep yokken sözleşmemin feshedileceğini söylediler.2 ay öncesinde haber verdiler .fakat sorduğumda sorun ne diye bişey söyleyemediler.sadece yönetimi eleştirmemden,benim bu işyerinde mutlu olmadığımdan falan bahsettiler.yani eften püfent sebepler bunlar.gerçekten çalışmaya çok ihtiyacım olan bi zamandı.doğum iznime de bir ay kalmıştı.bu konuda yapabileceğim bi durum var mı acaba?en azından tazminat alabilir miyim?saygılar.
Cevap: Doğum iznine 1 ay kala işten çıkartılıyorum
1 ylınız dolmadığı için kıdem tazminatı alamazsınız ama işten atılırsanız ve çalışmakta istiyorsanız işe iade davası açabilirsiniz bu durumda belki 4 aylık maaş alabilirsiniz.
ama benim işten çıkarılacağım tarihte 1 senem yani sözleşme sürem dolmuş oluyo.sözleşme de yenilenmemiş oluyo.yine aynı durum geçerli olur mu?
öncelikle size yapılanların insanlıkla alakası yok rapor alırken patrona sormamız mı gerekiyor? henüz herhangi belgeye imza atmadıysanız sizi işten çıkartamazlar. ama siz çıkmak istiyorsanız ekim ayında kıdem tazminatına hakkazanırsız. ama istifa etmeyin
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle size yapılanların insanlıkla alakası yok rapor alırken patrona sormamız mı gerekiyor? henüz herhangi belgeye imza atmadıysanız sizi işten çıkartamazlar. ama siz çıkmak istiyorsanız ekim ayında kıdem tazminatına hakkazanırsız. ama istifa etmeyin
kesinlikle istifa etmeyin. işten çıkartacaklarsa da tazminatınızla beraber çıkarsınız en kötü. hatta haklı sebep yoksa, ki yok görünüyor işe iade davası açarsınız.
Alıntı:
fztelif rumuzlu üyeden alıntı
ama benim işten çıkarılacağım tarihte 1 senem yani sözleşme sürem dolmuş oluyo.sözleşme de yenilenmemiş oluyo.yine aynı durum geçerli olur mu?
Siz sözleşmeniz devam ederken işinize son mu verildi, yoksa 1 yıllık belirli süreli sözleşmenizin sona erdiğinde yenilenmeyeceği mi bildirildi, bu bildirim yazılı mı yapıldı?
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
Alıntı:
merakli12 rumuzlu üyeden alıntı
kesinlikle istifa etmeyin. işten çıkartacaklarsa da tazminatınızla beraber çıkarsınız en kötü. hatta haklı sebep yoksa, ki yok görünüyor işe iade davası açarsınız.
Belirli süreli sözleşmenin süresi sonunda kendiliğinden sona ermesi durumunda kıdem tazminatına hak kazanılmaz.
Kusura bakmayın nereye yazıcagımı bilmedigim için buraya yazmak durumunda kaldım.Ben bi şirkete baglı olarak sözleşmeli olarak çalışmaktayım(çalışıyordum)ve 27 haftalık hamileyim.Belimdeki sorun yüzünden 02.07.2010 tarihinde 10 günlük ve tekrar bi 10 günlük sonrada heyet raporuyla 40 günlük raporluydum ama işveren beni 11.07.2010 tarihinde yani raporluken benim işime son vermiş.03.09.2010 tarihine kadar benim haberim yoktu bugün telefonla bildirdiler ama işin garibi 31.08.2010 tarihine kadar rapor için istedigim vizite kagıdını bana yolladılar ve bunun karsılıgında istirahat paramı aldım(yeni doldugu için henüz 40 günlük rapor parası yatmadı)beni işten çıkartılarsa nasıl vizite yolluyorlar ve paramı alabiliyorum .Ayrıca işe dönüş davası açmak istiyorumama şirket samsunda davayı İstanbulda açamam mı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
işinize niye son vermişler ne kadardır çalışıyorsunuz sözleşmenizde bitiş tarihi varmı?
hiçbir açıklama yapılmadı sözlü olarak beyan ettiler henüz elimde işten cıktıgıma dair bi belge yok ama ssk primlerinde 11.07 tarihinde işten cıkış olarak gözüküyo internette.İşte çalışma sürem şöyle normalde 2 senedir bu iş yerinde çalışıyorum ama bu şirket yeni aldı ihaleyi yani işe giriş 03.02.2010 olarak gözüküyo cıkışta söylediklerine göre 11.07.2010 olarak söyleniyo cıkmazdayım..