Sözleşmedeki paranın alınamaması
öncelikle şimdiden teşekkürler bana yardımcı olucanız için.benim eşim nisan ayında bir sitenin peyzaj işlerini yapmaya başladı.yaklaşık 2 ay gibi bir sürede işi teslim etti fakat anlaşmış oldukları her ay apartman sakinlerinin vermesi gereken parayı bir türlü tam olarak alamıyo.yönetici toplayamadığını iddia ediyo ve elimizden de bişey gelmediğini düşünüyoruz.paramızı tam alamadığımız için de alacaklılıar bizi rahatsız ediyo oldukça.acaba bu parayı alabilmenin bir hukuki yolu var mıdır?ya da onları bankayla filan biraz daha ödemeye zorlamanın bi yolu var mıdır?acil yardımcı olabilirseniz çok seviniirm.saygılar.
Cevap: Sözleşmedeki paranın alınamaması
sözleşme şartları nelerdir?
Cevap: Sözleşmedeki paranın alınamaması
Haklarında icra takibi başlatabilirsiniz.İlamsız icra takibinde senede sözleşmeye hiçbirşeye gerek yoktur.Sizin başvurunuz halinde
ödeme emri gönderilir ancak onlara 7 günlük itiraz süresi verilir.Ortada yazılı bir sözleşme olmadığını farzedersek imzaya itiraz söz konusu olamaz itiraz borç olmadığına olur o haldede siz icra hukuk mahkemesine itirazın kaldırılması davası açarsınız yöneticiyi şahit olarak dinletirsiniz artık borç olmadığını ispat yükü onlara geçer. Bu haldede onlar ödediklerine dahil belge ibraz etmelidirler.Ancak şu konuyu bilemiyorum tabii acaba onlarda ödediklerine dair şahit getirseler ne olur.Bence yöneticiye değilde size ödeme yapmış olmaları mantıksız kaçarki hakim bunuda göz önünde bulundurup o yalancı şahiti cezalandırır ve size hakkınız olan parayı almayı sağlıyacak haciz yolunu açar.