7 aydır ayrı yaşıyorum ilk celsede boşanabilir miyim ne yapmam lazım??dava ne kadar sürer?????
mrb.ben 19 yılllık evli 3 kız çocugu annesiyim.eşimle yıllardır geçimsizlik problemimiz vardı.sürekli kavgalar eşimin sorumlusuzluğu son 1 yılda bana atmış oldugu iftiralar iffetime namusuma laf etmesi ağır hakaret ve davranışları çocuklarıma karşı maddi ve manevi olarak sorumsuzluğu ilgisizliği babalık ve eşlik görevleri yerine getirmemesi aşırı cimri oluşu evimizin kendimizin olmasına ragmen beni ve 3 çocugumu 10 mart 2010 tarihinde gecenin 23.30 unda evden kovması 12 mart 2010 tarihinde 3 çocuğumla evden ayrıldım.Ayrı ev kiraladım bu surede bile iffetimi karalacak şekilde sözler sarf etti.çocuklarına hiçbir şekilde maddi manevi olarak destek olmadı.Beni iftiralarıyla çok yıprattı tazminat alabilirmiyim?3 kez dava açtım 2sinde çocuklarım için tekrar denemek istedim.Buna rağmen değişen hiçbişey olmamış gibi yine aynı şeyler söyledi.En büyük kızım temmuz 1992 doğumlu ortanca 1996 en küçüğümde 2003 dooğumlu velayetlerini ben almak istiyorum.kendimde çalışıyorum.nafaka alabilirmiyim.ortak olan evimizin durumu hak alabilir miyiz?21.09.2010 tarihinde boşanma davam var ilk celsede boşanabilir miyim?boşandıktan sonra hemen başka bir evlilik yapabilirmiyim?Evlenirsem çocuklarımın velayeti bende kalabilir mi?
Cevap: 7 aydır ayrı yaşıyorum ilk celsede boşanabilir miyim ne yapmam lazım??dava ne kadar sürer?????
ilk celsede boşanıp boşanmamanız karşı tarafın vereceği cevaba bağlı... çekişmeli olursa boşanamazsınız.. velayetin kimde kalacağı mahkemenin ilerleyişi ve ileri sürülen olgulara göre değişecektir..
sizin davanızı hangi gerekçe ile açtığınız ve dilekçenizde neler talep ettiğiniz belli değil , bu haliyle daha fazla yardımcı olamayız malesef