Öncelikle benim adıma olan bir daire var.Reşit olmadığım için velayetimi alan daireyi kendi adına alabilir mi..?
Printable View
Öncelikle benim adıma olan bir daire var.Reşit olmadığım için velayetimi alan daireyi kendi adına alabilir mi..?
YEDİNCİ AYIRIM
ÇOCUK MALLARI
A. Yönetim
I. Genel olarak
MADDE 352.- Ana ve baba, velâyetleri devam ettiği sürece çocuğun mallarını yönetme hakkına sahip ve bununla yükümlüdürler; kural olarak hesap ve güvence vermezler.
Ana ve babanın yükümlülüklerini yerine getirmedikleri durumlarda hâkim müdahale eder.
II. Evlilik sona erince
MADDE 353.- Evlilik sona erince velâyet kendisinde kalan eş, hâkime çocuğun malvarlığının dökümünü gösteren bir defter vermek ve bu malvarlığında veya yapılan yatırımlarda gerçekleşen önemli değişiklikleri bildirmek zorundadır.
B. Kullanma hakkı
MADDE 354.- Ana ve baba, kusurları sebebiyle velâyetleri kaldırılmadıkça, çocuğun mallarını kullanabilirler.
*Sn.Nirvana M.K 352'ye göre anne ve babanızın sizin üzerinizde velayetleri devam ettiği müddetçe mallarınızı yönetme hakkı vardır;ancak medeni kanun başka bir maddede bunu sizin faydanıza kullanabilme zorunlulukları vs. getiriyor.(Medeni Kanun 352-363 okumanızı tavsiye ederim,anlamadığınız noktalarda sorularınızı tekrar cevaplamaya çalışırım)
*Şayet sona ermiş bir evlilik varsa M.K 353'e göre velâyet kendisinde kalan eş, hâkime çocuğun malvarlığının dökümünü gösteren bir defter vermek ve bu malvarlığında veya yapılan yatırımlarda gerçekleşen önemli değişiklikleri bildirmek zorundadır.
*Ayrıca bir noktaya da değinmek istiyorum.Bildiğim kadarıyla evin sizin üzerinize olabilmesi için reşit(18 yaş ve üzeri) olmanız gerekiyor.Yani tapu-tescil işlemleri için kanunla bu şart aranıyor diye biliyorum.Evin sizin üzerinize olduğuna emin misiniz?Yani şöyle söyleyeyim eviniz varsa bile ev üzerindeki tasarruf yetkisi size reşit olduğunuzda geçer.
Medeni Kanun 352-363 okumanız için Kaynak:http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k4721.html
Böyle bir kural yok. Reşit olmayan kişi de tapulu mülk sahibi olabilir. Nacak tasarruf yetkisi velisinde veya vasisindedir.Alıntı:
Ayrıca bir noktaya da değinmek istiyorum.Bildiğim kadarıyla evin sizin üzerinize olabilmesi için reşit(18 yaş ve üzeri) olmanız gerekiyor.Yani tapu-tescil işlemleri için kanunla bu şart aranıyor diye biliyorum.Evin sizin üzerinize olduğuna emin misiniz?
Yine aynı mevzuda sitemizde okuduğum bir yerden bu şekilde hatırlıyor gibiyim.Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.
Sn.Kağan Kısacık,
Henüz öğrenci olduğunuzu göz önüne alarak bu sözünüz üzerine bir hatırlatma yapmak istedim.
Bu sitede forumlarda hukukçu olmayan kişiler de yazabiliyorlar. Ayrıca hukukçu olan bizler bile herşeyi doğru bilemeyebiliriz.
O nedenle özellikle forumlarda yazan her şeyin doğru bilgi olduğu varsayımı ile kabullenme alışkanlığını edinmemenizi tavsiye ederim.
25 yıllık bir avukat ablanız olarak hatta şunu dahi söyleyebilirim ki;
Mahkeme hatta Yargıtay Kararlarında dahi bazen hukuki yanlışlıklar yapılabiliyor.
O nedenle herşeyden önce edindiğiniz bilgiye öncelikle hukukçu mantığı ile yaklaşmanızı, mantığınıza yatmayan bir konuda da yasalardan araştırma yapmanızı
böyle bir araştırma yapmadan edindiğiniz bilginin doğruluğundan emin olmamanızı bu düşünce sistemini de iyi bir hukukçu olmak için edinmenizi tavsiye ederim.
Tabii ki sadece bir tavsiye, kolaylıklar gelsin...
Dikkate değer sözler ve çok mantıklı :) Teşekkür ederim :)
Tesekür ederim.
Sona ermiş bir evlilik yok.Anne yada babam tapuyu kendi üzerlerine alabilirlermi ?
Ayrıca anne yada babamın evi kendi üzerlerine almamasını yada satmamasını nasıl engelleyebilirm ..(Tapuyu üzerime dedem devretti)