Cevap: Askerlik tazminatı
Kıdem tazminatına esas alınan ücretin hesaplanmasında brüt ücretinizin yanısıra davamlılık ve netlik arz eden diğer yardım ve ödemeler de giydirilmiş brüt ücret adı altında hesaplamaya dahil edilir.
Eğer yol yardımı, yemek yardımı, bayramlarda ikramiye veya iaşe, ikramiye, kömür yardımı, çocuklar için eğitim yardımı türünde ek menfaatleriniz varsa bunların son bir yıla tekabül eden kısmı günlük giydirilmiş brüt ücretin hesabında dikkate alınmalı.
Söylemeye gerek yok, elbette gerçek brüt ücretiniz hesaplamada esas alınacaktır.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Çalıştığım süre içerisinde devamlılıkla ilgili bir durum olmadı. Normal izinlerimi ve 1 yıl sonunda ücretli senelik izinimi kullandım sadece.
Yol yardımında falan bir ek menfaatim yok fakat bayramlarda ve özel günlerde patronumuzun eli açıktır.
Net bir rakam istemiyorum fakat ortalama bir tazminat miktarı söylerseniz benim için yararlı olacağını düşünüyorum.
Saygılar.
Her bir yıl için 30günlük brüt ücretiniz kadar kıdem tazminatına hak kazanırsınız.Yıldan artan günler için aynı şekilde hesap yapılır, kıdem tazminatından % 0,6 damga vergisi kesilir.
850 tl alacaksın.. Harbi kurumsal bir firma ise 15 ay üzerinden 1200 tl :-) Öyle olmadığını bildiğimiz için ilkini diyorum..
Biz 2 yıl 2 ay 13 günlük tazminat almıştık bir zamanlar...
Vermiş olduğunuz cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Kafamda netleştirdim şimdi.
Saygılar.