Cevap: SGK' yı dolandırmak
acaba konuyu yanlış yere mi açtım? hiçbir fikri olan yok mu?
İşyerinde gerçekten çalışmasığınız tespit edilirse ceza alırsınız. Bu arada ssk hizmetlerinden yararlandınız mı?
cevabınız için teşekkürler. hayır hiçbir ssk hizmetinden yararlanmadım. zaten 15 gün sigortalı göründüm orada.
peki nasıl bir ceza alırım böyle bir durumda. para cezası olma olasılığı yüksektir sanırım. ama birde yukarıda da yazdığım gibi ertelene bir cezam var zaten. birbirini etkiler mi?
ceza hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Alıntı:
emceken rumuzlu üyeden alıntı
ceza hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Bu konu benimde ilgimi çekti kendimce araştırdım ama sizi ve beni tatmin edebilecek bir cevap bulamadım...
Şayet mümkünse bu konu ilr alakalı gelişmeleri ve sonucu buradan yazarak bizlerle paylaşırsanız hukuki net e güzel bir hizmetiniz olur
geçmiş olsun umarım en az zararla atlatırsınız... Hatta hiç zarar görmemenizi temenni ederim ama ortada bir usülsüzlük var gibi duruyor
Sayın Uçucu,,
Çok teşekkür ederim. Bugün adliyeye gidip dosyayın kopyasını alıcam ve sonrasında avukatıma gidip ifade hazırlayacağız. Karşı tarafın avukatı da dahil olmak üzere görüştüğüm tüm avukatlar birşey çıkmaz diyorlar ama beni tek korkutan daha önceden aldığım ertelenmiş ceza. Eğer bu davadan ceza alırsam iki cezanın birleşmesi ve hapis cezasına çevrilmesi.
Ve evet ortada bir usulsüzlük var ama hiçbir sigorta hizmeti kullanılmaksızın sadece sigorta girişi amacıyla yapılan bir işlem yüzünden ağır cezadan yargılanmakta biraz acayip bir durum. Dava dosyasında yaklaşık 10 kişi yargılanıyoruz iyi ki çete suçlaması atılmamış üstümüze. Birde gazetelere, televizyonlara çıktı zamanında kundaktaki bebekler sigortalı gösterildi diye üstelik ülkemizin üst düzey yetkililerinin çocukları için gayet alani bir biçimde yapılan bu işlemler yüzünden ben ağır cezada yargılanıyorum.
Gelişmeleri buradan yazmaya devam ederim yine. Ancak önceki postlarımda da belirttiğim gibi ceza konusunda bilgisi olan varsa yada konu hakkında farklı yorumlarda olabilir lütfen yazınız. Teşekkürler