Cevap: Özel ifrazlı arsalar hakkında bilgi almak istiyorum
1. "orman içinde" parselinizin olduğunu yazmışsınız. Tanımlamak içimi öyle tarif ediyorsunuz? Yoksa Orman Kadastrosu yapılırken orman sınırları içinde mi kalmış?
2. 18.maddeye göre uygulama yapılması demek parselinizin tescilinin yapılmış olması demek, dolayısıyla 18.madde uygulaması yapılan yer, ada/parsel olarak paftasında bellidir.
3. Verdiğiniz eksik ve/veya yanlış bilgilendirmeye dayalı ifadelerle size doğru bir tavsiyede bulunulamaz. Selamlar.
Şöyle açıklamam daha doğru o zaman. Arsamın bulunduğu yer daha önceden ormanlık alanken sonradan çıkan orman yasasına göre parselizasyonu yapılmış olan bölgede. 2B yasasından sonra parsellenmiş bir yer. Belediye 3 yıl önce parsellenmiş olan bu yere halen yol yapmadı. Ben de buraya ev yapmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir?
Arkadaşlar kimse ilgilenmiyor mu? Bana yardım edecek, bu konuda fikir söyleyecek birileri yok mu? Eksik bilgileri ben tamamlayacağım eğer varsa. Yardımınıza ihtiyacım var bu konuda...
Parseliniz 2B kapsamına alınan yerlerden olup, kadastro parseli niteliğinde kalmış, 18 madde uygulaması değil, imar planına da alınmamış gözüküyor. İmarsız alanlar yönetmeliğine tabisiniz.
Yol yoksa mürür(Geçit hakkı) talep edebilirsiniz.