Miras Paylaşımında Evlatların Payları nedir
Benim rahmetli babaannemden kalma 8 dönüm bir tarla var.
1. sorum;
Edindiğim bilgilere göre mirasın yarısı eşinden kaldığı için dedeme.Diğer kalanı evlatlar arasında eşit paylaştırılıyor diye duydum,doğru mudur?.soruma kesin cevap bulamadım.
2.sorum;
Dedem kalacak tarladan 2. eşi hak iddia edebilecek mi?şu an evli değiller yarın öbür gün evlenecek.Duyduğuma göre evlendikten sonra edinilen mallardan 2. eş hak iddia edebiliyormuş,doğru mudur?.
Cevap: Miras Paylaşımında Evlatların Payları nedir
Sağ kalan eş mirasın 1/4 ünü geri kalan 3/4 murisin çocuklarına kalır.
Miras yolu intikal eden mallarda katkı payı iddia edilemiyor bildiğim kadarıyla.
avukat bey benim bir kaç uzun sorum daha olacak...
1.sorum;
Acaba miras olan tarlanın satışında evlatlardan birinin imza atmaması satışı durdurmaya yeterli mi yoksa çoğunluk imza attıysa satılabilirmi.
2.sorum;
babaannemden kalan miras tarladan dedemin 1/4 payı feragat etmesi gibi istememesi gibi bir durum söz konusu olabilir mi?Sadece evlatlar arasında bölüştürülmesi yapılabilir mi?
3.sorum;
Dedemin 2. eşi edinilmiş mallara katılma rejmine göre dedemin evinden maaşından tarlasından hak iddia edebilir mi?
4.sorum;
Dedem mal varlığının tümünü evlatlarına miras bırakmayarak hepsini satabilir mi?Evlatlar satışı durdurabilirmi?
İYİ AKŞAMLAR.Şimdiden TEŞEKKÜRLER....
Hissedarlardan biri satışa muvaffakat etmezse iştirak halinde malik olunan gayrimenkuller ancak mahkeme yolu ile satılabilir buna ortaklığın giderilmesi deniyor.
Mirasçılardan birinin mirastan feragat etmesi mümkündür.
Dedeniz kendi malvarlığını hayatta iken dilediği gibi satabilir. Evlatlar satışı durduramaz ancak akıl hastalığı israf vs sebepler varsa dedenin kısıtlanması söz konusu olabilir.