Boşanma süreci ve masrafları
2 yıllık evliyim ve boşanmak istiyorum. ilk sorum, boşanma davası için mahkeme masrafları aşağı yukarı ne kadarı bulur ve bu masraflar davanın anlaşmalı veya çekişmeli olmasına göre değişiklik arz eder mi?
ve sonra masrafları kaybeden taraf mı ödüyor yoksa her durumda da davayı açan mı karşılıyor?
İkinci sorum, ben şu an bulunduğum şehirden başka şehre taşınmak istiyorum. davayı burada açma zorunluluğum var mı gittiğim yerden de açabilirmiyim ve dava nerede açılırsa tüm celseler oradamı görülüyor?
3. sorum sa adli yardım almayı istiyorum. baronun bana atadığı avukatın ücretini ben daha sonra ödüyor muyum yoksa baronun benden hiçbir zaman maddi bir talebi olmuyor mu? bu hizmetin bana maddi bir bedeli var mı?
avukat ve konunun uzmanı olan arkadaşlardan sorularımın tümüne de en kısa zamanda detaylı bilgi vermelerini bekliyorum.. şimdiden teşekürler.
Cevap: Boşanma süreci ve masrafları
anlaşmalı ve çekişmeli olması masrafları değiştirmez.. yargılama giderleri davayı kaybeden taraftan alınır... anlaşmalı olursa genelde talep edilmez..
adli yardıma gerekli belgeleri toplarsanız para ödemezsiniz. bulunduğunuz ilin barosuna gidip daha detaylı bilgi alabilirsiniz..
yetkili mahkeme ise kanunda açıkça düzenlenmiştir.
II. Yetki
MADDE 168.- Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Cevap: Boşanma süreci ve masrafları
teşekkür ediyorum fırat bey. peki eşyalarımı davayı açmadan alabilir miyim yoksa davayı açtıktan sonra mı alabilirim hukuken eşyalar ne zaman alınabiliyor?