Anlaşmalı boşanma nasıl bir süreç?
merhabalar
geçen hafta ben bu siteden adli yardm konusunda yeterli bilgi aldım.çok teşekkürler herkese.
şimdi ise kafama takılan ve öğrenmek istediğim şu:
aile mahkemesi olan adliyeye gidip, boşanma dilekçesi(anlaşmalı deil) verirsem nasıl olucak, o zaman avukat olmuyor sanırım,nasıl bir süreç bilgi verirmisiniz.
Cevap: Anlaşmalı boşanma nasıl bir süreç?
Aile mahkemesine dava dikelçesi vermişsiniz. Mahkeme kalemi dava tarihini size ve eşinize tebliğ edecek.
Tebliğleri aldıktan sonra eşiniz avukat tutarsa tutar. Davasını avukatla takip eder. Yapılacak itirazlar varsa yaparlar.
Eğer boşanma yargılaması sürecinin kısa sürmesini istiyorsanız (anlaşmalı boşanma da en müsait olanı bence) bir mahkeme tarihinin adınıza tebliğinden sonra bir avukat arkadaştan yardım alınız.Ancak şunu belirtmem gerekir;TMK.md.166/f.3 te belirtlen anlaşmalı boşanmaya ilişkin davalarda tarafların buna ilişkin iradelerinin serbest oluştuğunun hakim tarafından tayin edilmesi için taraflar duruşmaya BİZZAT katılmak zorundadır.Yani tutacağınız avukat arkadaş size hukuki süreç hakkında bilgiler verecek ancak anlaşmalı boşanma davasında siz ve eşiniz davaya eğer anlaşmalı boşanma açarsanız özel yetki dahi verseniz geçerli olmayacaktır.Anlaşmalı boşanma davasında taraflar bizzat davaya iştirak etmek zorundaırlar.
çok teşekkür ederim,bilgilerinizi aktardığınız için. görüşmek üzere.
kolay gelsin.