sürekli maaşımı geç alıyorum örneğin ağustosun 24ü oldu ben hala temmuz maaşımı almadım bunu şirkete söylediğimde hesap kesim tarihi ayın 1-30 arasında diyorlar bu konuda ne yapabilirim acaba ???
Printable View
sürekli maaşımı geç alıyorum örneğin ağustosun 24ü oldu ben hala temmuz maaşımı almadım bunu şirkete söylediğimde hesap kesim tarihi ayın 1-30 arasında diyorlar bu konuda ne yapabilirim acaba ???
maaşlarıın ödenmemesi 20 günü aştığı takdirde işçinin maaşını tam olarak alana kadar iş görevini yerine getirmeme hakkı var. bu sürede iş veren kesinlikle işçiyi işten çıkartma hakkına sahip değil. eğer temmuz maaşınız hala yatmadıysa diğer arkadaşlarınzla ya da tek olarak işi durdurabilirsiniz.
Eğer iş aktinize son vermek istiyorsanız mevcut özel durumunuz İŞ Kanunu md.24 e göre haklı bir fesih sebebidir.Maaşlarınızın iş sözleşmenizde belirtildiği gibi veya zamanında ödenmemesi haklı bir fesih sebebidir.4857 SAYILI İŞ KANUNU 32. md sine göre alamadığınız alacaklarınızın için açacağınız bir davada en yüksek mevduat faizinin uygulanmasını isteyebilirsiniz.Ayrıca haklı sebeple feshederseniz aktinizi kıdem tazminatı talebinizi de ileri sürebilirsiniz.Ancak eğer iş aktini kendi iradenizle işçi olarak siz sona erdirirseniz akti feshedenin ihbar tazminatı talebi kabul edilmez.Ayrıca işvereniniz alacağınızı senet vs.yola tahsil etmek isterse noter kanalıyla ihtar çekerek nakit ödeme istediğinizi belirtin.
işçinin illaki iş akdini feshetmesine gerek yok o da bir haktır ama iş durdurması daha etkili ve kısa olur. buda işçi için yasal bir haktır.
Tabii ki iş aktini feshetmek en son çaredir.Ben sadece bu gibi durumların varlığı halinde başvurulabilecek kanuni unsurları belirtmek istedim.Sizde iyi bilirsiniz ki özel sektördeki o samimiyetten uzak ve oportunist davranışlar sergileyen işçi sayısı oldukça artmaktadır.Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın şelimdeki darb-ı mesel işçiler arasındaki dayanışmayı oldukça iyi özetliyor.Kanımca artık insanların kendi durumlarını hiçe sayar ak bir arkadaşının sorunu için dayanışmacı tutum alması gittikçe zor olmaya başladı.Umarım işyerinde bu dediğiniz yolu kullanabilecek dayanışmacı ve emekçi ruhlu arkadaşlara sahiptirde sorun hukuka taşınmadan çözülür.
ben bir eleştiri yapmadım 2 yol da tercih edilebilir onu demek istedim. söylediklerinizde haklısınız ama işyerindeki durumu zaten bizde bilmiyoruz.kaç kişi var kaçı destek olur kaçı maaş aldığı halde destek olur kaçı maaş almadığı halde ses çıkartmaz. yanlış anlaşılma için özür dilerim.
beni desteklicem kimse yookk şirkette o yüzden tekim sanırım kanuni yollara başvurucam
kolay gelsin bize de sonuçları anlatırsan iyi olur
Bende iş değiştirmek zorunda kaldım, çalıştığım yer işe girdiğimiz gün hangi günse maaş günümüz o güne denk geliyormuş. 1,5 ay oldu işe gireli daha içerde maaş alacağım var. Sigorta daha yapılmadı performansa göre yapılacakmış. Bekliyoruz bakalım, hakkımızı arayacağımız yada alabileceğimiz o kadar kurum olmasına rağmen, şahit belge döküman olmadan zırnık bile alamıyorsunuz.. Bütün hakkımız asgari düzeyde bir şekilde tahsil edilebiliyor.. Bu şekilde gasp edilmiş yüzbinlerce insan var ve çaresi malesef yok, denetleme yok, ama sigorta müfettişi var.. Hak var ama gasp her zaman 2-0 önde gidiyor..
bunlarda biraz işçilerden kaynaklanıyor iğneyi kendimize batırmalıyız bence. biz izin vermeseydik olmazdı