Cevap: Eksik ihtarname mi?
Kontratta muacceliyet şartı varsa icra takibine dönem sonuna kadar tüm kira alacaklarını koyabilirsiniz.
İhtarnamede iki ayın ücretini istemekle şimdilik vadesi gelmeyenleri istemediğinizi belirtmiş olursunuz. İki ayı öderse diğer ayların vadesinin gelmesini beklemek durumundasınız. Yok ihtara rağmen iki ayı ödemezse vadesi gelmeyenleri de icra yolu ile tahsile kalkışabilirsiniz.
Öncelikle ilginiz ve bilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Yanılmıyorsam sizin bir yazınızda;'' Muacceliyet şartı olan kontratlarda iki haklı ihtar ile tahliye davası açılmaz '' cümlesini okumuştum. İcra takip kanalıyla mı devam etmeliydim.
Kafamda kalan tek sorun;Hemen İkinci bir noter ihtarı ile sadece muacceliyete dem vurup 2011 hazirana kadar alacak hakkım saklıdır, tarzında bir ihtar daha gönderirsem mükerrer mi olur?boş mu olur? Yada icradan göndersem?
Saygılarımla.
Kontratta muacceliyet şartı varsa iki haklı ihtar nedeniyle tahliye davası açılamayacağına dair Yargıtay kararları var.
İhtarname karşısında kiracınızın tavrına göre yukarıda belirttiğim gibi hareket etmenizi öneririm.
Teşekkür ederim. Bekleyip göreceğiz, umarım işyerine gönderdiğm ihtarın tebellüğ şartları gerçekleşir.
Ayrıca temerrüt konusunda araştırma ısrarım , kiracımın oturmadığı ayların kirasına tenezzül etmemden değil. 17 yıllık kiracımızın , işyerini iki kişiye devretmesi ,fakat İTO kayıtlarından şube olarak göstermesinden ispat edememem.Konuştuğumda onlar işletmemin müdürü ıspat edemeyeceğimi söylemesi. Hava parası vermeden girdiği yerden çıkmak için hava parası talep etmesi.. Yani bana etik olarak davranmamasından dolayı , onu,maddi açıdan elini sıkıştırmak istemiştim..
Saygılarımla.
Merhabalar.
ihtarname ulaşmış, ulaştıktan sonra temmuz ayının kirasını yatırdı. İhtarnamedeki ağustos ayının bedelini 30 gün bekleyecek miyim. Eylül 5 e kadar sürede eylül ayınıda yatırmadı..Bu sefer noterden değil icradan 2.ihtarı gönderebilir miyim.Yada noterden göndermem gerekli ise , ilk ihtarda belirttiğim ağustos bedelinide eylülle birleştirmeli miyim.Çok teşekkürler.
Herkesin bayramını tebrik ederim.
iyi tatiller.
Kontratınızda muacceliyet şartı var dönem sonuna dek tüm kiraları tahliye talepli icra takibine konu edebilirsiniz.
Engin bey,
Gerçekten yardımınız için sağolun. Bu aşamada mahkemelik işimiz olacak mı?yani bir meslektaşınızın desteği bu aşamada mı devreye girmeli.Yoksa biz önce icradan takibin sonucuna göre mi dava için bekleyelim.İcra dairesi eylül ayı kirası için mi devreye girecek, ağustos ayını mükrerrer talep etmeyelim.Ağustos ayı noterde belirtilmişti.
Cevaba rağmen sapla samanı karıştırmaya devam ettiğiniz için hak kaybına uğramamanız adına hemen bu aşamada avukatınıza işi tevdi etmenizi öneririm ihtarı yanlış çektiniz takibi de yanlış açarsanız artık düzeltmesi oldukça zor olabilir. Kolay gelsin.
Evet tek başıma götüremiyeceğim. Hata yapmadan aradan cekilmek en iyisi olacak.
Uzmana devretmeli. İyi akşamlar.