İyi günler plastik fabrikasında çıkışım yapıldı kıdem ihbar tazminatımı verdiler ama işsizliği veremiyoruz dediler ve :'(kendimiz istifa etmiş gibi gösterdiler bizi.işsizlik alabilmek için ne yapmamız gerikir acaba
Printable View
İyi günler plastik fabrikasında çıkışım yapıldı kıdem ihbar tazminatımı verdiler ama işsizliği veremiyoruz dediler ve :'(kendimiz istifa etmiş gibi gösterdiler bizi.işsizlik alabilmek için ne yapmamız gerikir acaba
alamazsınız çünki istifa etmişsiniz.
işten çıkmak zorundaydım zorla attırdılar yoksa çıkarmayız ddiler
anlıyorum ama bu böyle. bu durumu ispatlaman lazım önce sonra işsizlik ödeneği için başvurmanız lazım şartlar uygunsa işsizlik maaşı alırsınız
nasıl ispatyabilirim mesela benimle birlikte 3 kişi daha var yani çalışma bakanlığına git diyon fabrika yok öle bişey derse benim şartlar tutuyo normalde 4 senedir çalışıyorum
şahit yeterli olabilir
Benim bu olayda anlamadığım nasıl böyle bir mantık yürütüyolar kendi istifa etmiş gibi gösteriyolar ve tazminat kıdem ihbar ödüyorlar ve neden işsizlik parasını vermiyolar
çünkü işsizlik maaşını devlet veriyor ve kendi isteği dışında işsiz kalana veriyor yani istifa edenin hakkı yok. bu böyledir sen istifa etmeyeceksin atabiliyorsa işveren atsın.