Nasılsa işten çıkardık diye prim vermiyorlar!
Merhaba sevgili hukuki.net üyeleri..
6 aydır çalıştığım firma 6.ayın sonunda (temmuz) beni işten çıkardı.
Temmuz ayında bana verilen satış kotasının %50sini geçtiğim takdirde prim almaya hak kazanıyordum (Daha önceden böyleydi ve bu kural bize yazılı olarak gönderilmişti)
Fakat firma temmuz ayında %50yi geçtiğim halde bana hakettiğim primi yatırmadı
Aradığımda ise bana gerekçe olarak prim sisteminin değiştiğini, kotayı %60a çıkardıklarını söylediler..Fakat bu durumu bizlere yazılı olarak bildirmediler
Kendi kafalarına göre prim sistemini değiştirdik diyerek ve nasılsa işten çıkardık artık düşüncesiyle bana hakettiğim primi vermek istemiyorlar.
Bu durumda firmadan paramı nasıl talep edebilirim yardımlarınızı bekliyorum...
Cevap: Nasılsa işten çıkardık diye prim vermiyorlar !
elinizde yazılı belge varsa alacak davası açabilirisiniz
nasıl bir belge ? Eski prim sisteminin yer aldığı bir mail var sadece elimde..Prim sisteminin değiştiğine dair bir bilgilendirme vs. yok.Çünkü bunun bilgisi bana verilmedi ama sözde değiştiği söyleniyor
yazılı imzalı bir belge. mail işverene ait olup olmadığı belli olmayan bir belge olduğu için diğer belgelerle desteklenmesi lazım.
hmm.. anlıyorum..
Ben işten çıkarıldığımda ihbar tazminatım ve maaşımı aldım.Bunları aldığıma dair birde yazılı kağıt imzaladım
Ama şimdi firmaya işe iade davası açmak istiyorum.O kağıdı imzaladığım halde bu davayı açabilir miyim ? Davayı kazanma ihtimalim nedir ?
imzaladığınız belge istifa değilse evet açabilirisniz. ama işyerinde çalışan işçi sayısı 30 yada daha fazla olması lazım birde 6 ayı doldurmuş olmanız lazım. 1 ay süreniz var dava açmak için
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
imzaladığınız belge istifa değilse evet açabilirisniz. ama işyerinde çalışan işçi sayısı 30 yada daha fazla olması lazım birde 6 ayı doldurmuş olmanız lazım. 1 ay süreniz var dava açmak için
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim tarık bey
imzaladığım belge istifa değildi.. sadece firmadan alacağım vs. kalmadığına dair bir belgeydi.Bahsettiğim firma Türkiyenin en büyük giyim markalarından birisi.. İşçi sayısı kim bilir 30un kaç katıdır.Tam olarak 6 ay çalıştım ve işten çıkarıldım.Hemen yarın bir avukat bulup işe iade davası açıcam !
yalnız 30 günü aşmamanaız lazım sanırım aştınız.
Alıntı:
tarık yüce rumuzlu üyeden alıntı
yalnız 30 günü aşmamanaız lazım sanırım aştınız.
yok henüz aşmadım.. daha 1 haftam var.. 1 haftada açılır di mi dava ?
bir avukatla iletişeme geçmeniz lazım dava 1 günlük iş