Belirli süreli iş sözleşmesi
ben 2007 yılında taşeron firma adına sağlık kuruluşunda halen çalışmaktayım çalıştığım sirket 4 kere sigortam da girdi çıktı yaptı ve bu aralık ayında sözleşmemiz bitiyor sözleşme bittikten sonra iş verenden kıdem ve ihbar tazminatı talep etme hakkım varmıdır. cevaplarsanız sevinirim
Cevap: belirli süreli iş sözleşmesi
belirli süreli iş sözleşmesiyle çalışyorsanız ihbar ve kıdem tazminatı hakkınız yok ancak sözleşmenin bitiş tarihinden önce işten çıkarıldıysanız kalan sürenin ücretini alabilirsiniz. 5 ay kaldıya 5 maaş alacağınız var
Yaptığınız iş özelliği gereği belirli süreli olması gereken bir iş değilse, çıktı-girdiler sözleşme sonunda yapılmış ve yeniden iş sözleşmesi akdedilmişçesine devam ettirildiyseniz bu durum geniş yoruma tabi tutularak baştan itibaren belirsiz süreli iş sözleşmesi akdedilmiş sayılır.
Bu sebeple, öncelikle iş sözleşmenizin kaç yıllık akdedildiğini bilmek ve işinizin mahiyetini bilmek gerekiyor.
Av.İlknur Sezgin Temel
Sağlık grup başkanlığında V.H.K.İ.olarak .alışmaktayım Sağlık müdürlüğü bir senelik ihale açıyor şirket her seferinde aynı kalıyor 1 yıl dolduktan sonra 1 hafta işten çıktı gösteriliyoruz ardından tekrar işe başlıyoruz ilginiz için teşekkürler.
Dava biraz uğraştırıcı bir dava olsa da bu tür ihale ile alınan işlerdeki çalışmaları Yargıtay belirsiz süreli olarak nitelendirebilmekte, şansınızı denemenizi öneririm.
Mutlaka bir meslektaşımdan pofesyonel destek alın.
İyi gunler yeni bir bilgisayar firmasında bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başlayacağım fakat burada çalışan diğer arkadaşlara her sene belirli süreli iş sözleşmesi imzalattıklarını öğrendim benim sormak istediğim ilerleyen zamanda benim kıdem tazminatım olmayacakmı emekli olduğumda herhangibir talebim olamayacakmı bu konuda bilgi verebilirmisiniz?