20 yaşındayım nafaka alabilir miyim?
merhabalar.ben 1990 doğumluyum 20 yaşındayım ve üniversite 2.snf öğrencisiyim.annem ile babam 1992 yılında boşandı velayetim annemde.boşandıkları zaman annem nafaka talep etmemiş fakat hakim nafakayı açık bırakmış.Ben babamdan nafaka talep etmek istiyorum ama bu vakitten sonra böyle bir hakkım var mı bunu bilmiyorum.bana öneri ve yardımda bulunursanız çok mutlu olucam.şimdiden teşekkürler...
Cevap: 20 yaşındayım nafaka alabilir miyim?
Yaşınız itibariyle ileri sürebileceğiniz nafaka talebi yardım nafakasıdır.TMK md.328 f.2 ye göre öğrenimi devam eden çocuk ergin olsa bile anne ve baba tarafından ihtiyaçları karşılanmak zorundadır.Yaş itibariyle kanuni erginliğinizi kazandığınız için Asliye Hukuk Mahkemesine yardım nafakası davası açın ve hakim babanızın ekonomik ve sosyal durumu ile bir üniversite öğrencisinin ihtiyaç durumunu göz önünde bulundururak uygun bir nafaka bedeline hükmeder.Ancak ergin olduğunuz için iştirak nafakası talep edemeyeceksiniz.Üniversite öğrenim süren bitmeden yardım nafakası talebini ileri sürebilirsin ancak okulun bitince nafaka da sona erecektir.İyi Günler...
Cevap: 20 yaşındayım nafaka alabilir miyim?
peki çook teşekkr ederiiim