-
İstifa Etmeliyim
Merhabalar Mayıs ayında özel bir şirkette çalışmaya başladım ancak maaşlarımı çok zorla almaya başladım ve bu ay hiç maaş alamadım ve önümüzdeki ayın maaşı yaklaştı ve hala cevap vermiyorlar. İstifayı ne zaman ve nasıl yapmalıyım.İstifa etsem maaşlarımı alabilirmiyim. Sigortam asgari ücret üzerinden yatmaktadır. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: İstifa Etmeliyim
İş hukuku forum alanlarını okuyunuz.
-
maaşı alana kadar çalışmama hakkınz var bu sebeblede işten çıkartamazlari istifa etmeyin
-
Eğer işi bırakmanız iş kanunu md. 24 te belirtilen haklı fesih sebeplerinden birine dayanıyorsa tek taraflı feshettiğiniz durumda kıdem ve ihbar tazminatınızı talep edebilirsiniz.Ayrıca 27 .md ye göre işinize devam ederken işveren ayrıca size iş saatleri içinde 2 saatten az olmamak ve ücret kesintisi yapmadan iş arama izni vermek zorundadır.Bu iş arama izninizi günlük kullanabileceğiniz gibi toplu bir biçimde de kullanabilirsiniz.Yani dikkat edin tazminat taleplerinizi ileri sürebilmeniz için feshetmenizin kanuni unsurlarla belirtilen haklı sebeplerden birine dayanması lazımdır.Ve 24 .md de belirtilen haklı sebeplerden biri de işçinin ücretinin olması gerekenden az olması veya ödenmemesi olarak belirtilmiştir.Eğer ücretiniz sözleşme ve kanun şartlarına uygun hesaplanmıyor ve ödenmiyorsa haklı fesih hakkınızı noter aracılığıyla iletirsiniz ve işverene ulaştığı anda iş aktiniz sona ermiş olur.
-
maaş alamama haklı fesih nedenidir bunun için işi bırakabirsiniz ama maaş alana kadar çalışmama hakkınız da var bunu da kullanabirsiniz.