İzale-i Şuyu Davasında Satış Kararı
Merhaba,
Ben sizin sitenize bugün üye oldum.12 Ağustos 2010 tarihinde izalei şuyu davasında "satış" kararı verildi.Katıldığım mahkeme celselerinde satılması yönünde talepte bulunmuş olmama rağmen,şu an için bu kararımdan vazgeştim.Davayı temyiz etmek istiyorum.Temyiz için başvuru sürem nedir?Başvuru masrafları ne tutar?Dava ne kadar sürer?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İzalei Şuyu Davasında Satış Kararı.
kararı tebliğe çıkarmadıysanız bu işlemi yapmayın. Başkaca birşey yapmanıza gerek yok. Karar kesinleşmeden kalır. Siz davacı olarak ya da davanın diğer tarafı olan davalı/davalılar kararı tebliğe çıkarmazsanız ve kararı kesinleştirip satış için mahkemece görevlendirilen makama (büyük olasılık icra dairesidir) satış işlemleri için başvurmazsanız satışın yapılması söz konusu olmaz.
Kararı tebellüğ ettiyseniz temyiz süreniz 8 gündür.
Cevap: İzalei Şuyu Davasında Satış Kararı.
iyi günler sitenize şuanda üye oldum benimde izalei şuyu davası hakkında bir sorum olacak müsadenizle. annem ve kuzenleri 4 müstakil evlik bir araziye sahip ve buradaki ortak sayısı 7 ancak bize ait bir ev var ancak diger kuzenler 3 evde 6 hissedarlar. mütahit bizmle anlasmaya yanasmak yerine direkt hissedarlardan bir tanesinin hakkını alıp bizde dahil diğerlierinide mahkemeye verdi. Annemde bunun üzerine tapu dairesinden bizim arsa değilde evimiz olduğuna dair bir tapu aldı. iki mahkeme geçmesine ragmen hala bir sonuc yok ve galiba arsa hissedarları hakkında uyuşmazlık davası açılabiliyor ancak ev sahibi olana dava acamıyosunuz. bu konuyla ilgili rica etsem bilgilendirmede bulunurmusunuz? bizi bekleyen sonuç ve karşılaşabileciğimiz sorunlar ve şuandan sonra yapılması gerekenler nelerdir ? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tesekkur ederim...