Hakkımı nasıl alabilirim?
özel bir şirkette 1seneden fazla bir süredir çalışmaktayım fakat maaşlarımı her ay gecikmeli aldığım için işten ayrılmayı düşünüyorum bu durumda ne gibi haklarım doğuyor yıllık iznim yada kıdem tazminatı alma durumum olurmu lütfen yardımcı olurmusunuz ???
bu konuda işverene nasıl bir dilekçe yazabilirim ???
Cevap: hakkımı nasıl alabilirim?
Aylığınızı kaç gün gecikmeli alıyorsunuz?
ağustos 21 oldu ben daha temmuz maaşımı almadım bu her ay böyle oluyor normalde 15inden 15ine diye söylenmişti bize ama
İş Kanununa göre Temmuz ayı ücretinizin ödemesini 20 Ağustos'a kadar geciktirebilirler. 15'inde aldığınız ücret 15 Haziran-15 Temmuz dönemine ait ücretse bu kıdem tazminatına hak kazandıracak şekilde haklı fesih sebebi sayılabilir.
İş akdinizi ne sebeple feshederseniz edin 1 tam yıllık çalışmanız dolduğuna göre yıllık ücretli izninizi kullanmazsanız yıllık izin ücretine hak kazanırsınız.
peki ihbar süreleri konusunda ne yapmam gerekiyor ağustosun sonunda işten ayrılmayı düşünüyorum nasıl bi dilekçe vermeliyim karşı tarafa haklarımı almam hususunda ??
Haklı nedenle fesihlerde ihbar öneli söz konusu olmaz.
Hangi tarihte ayrılmak istiyorsanız, o tarihte işverenin elinde olacak şekilde Noter kanalıyla bir ihtarname çekebilir, her türlü işçi alacaklarınız ve tazminat haklarınızın derhal maaş hesabınıza yatırılmasını talep edebilirsiniz.
Bu ihtarnamede hiçbir şekilde rakam belirtmemeniz menfaatinize olacaktır.
yani beklememe de gerek yok peki çok teşekkürler..peki noter kanalıyla değilde kendim dilekçe yazarak tüm kalan alacaklarımı istesem şirketten bir fark olurmu ??
Dilekçenizin işverenin eline ulaştığı tarihi ve içeriğini ileride dava esnasında ispatlayabilecek şekilde vermeniz gerekecek.
o zaman noter kanalıyla olursa daha mantıklı olur yani pekii teşekkürler sonunda sorularıma cevapp alabildim..