Facebookda izinsiz fotoğrafları kötü amaçlı kullanma ve hakaret içeren sözlerle yayma
Merhabalar Sitede Araştırma Yaptım Fakat sorunuma Sonuc Bulamadım..
Günümüzün Yaygın Olan Sosyal Paylaşım Sitesi Facebook'da Kız Kardeşime Ait Olan Fotoğraflar Kişi Tarafından Kotu Amaçlı Yayınlanıp Kardeşime ve Bana Hakaret İçeren Yorumlar Bulunmaktadır.Fotoğrafların Kaldırılması ve Kişilerin Cezalandırılması İçin Nasıl Bir Yol İzleyebilirim?
Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim?
Cevap: Facebookda izinsiz fotoğrafları kötü amaçlı kullanma ve hakaret içeren sözlerle yayma
Kardeşinizin resimlerini kullanan profile giriş yapılan bilgisayarın IP' si tespit edilebilir. Savcılığın talebiyle ilgili kurum o tarihte o IP adresini hangi müşterisine verdiğini belirtir. TCK da hakaretin yazılı olarak işlenmesi suçundan ceza alması söz konusu olur...
Cevap: Facebookda izinsiz fotoğrafları kötü amaçlı kullanma ve hakaret içeren sözlerle yayma
Öncelikle Mesajıma Cevabınız için Teşekkür Ederim Bu Kişinin Bulunması İçin Savcılıga Örnek Olarak Nasıl Bir Dilekce Vermem Gerekiyor Bunun Hakkındada Beni Bilgilendirirseniz Çok Sevinirim.. Saygılar
bir arzuhalciye gidip durumu etraflıca anlatıp dilekçe yazdırmanız daha sağlıklı olur. Sevgiler....
ilginize Çok Teşekkür Ederim Bu Gün Gidip Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundum beni Çok Uğraştıracağını Sanıyordum Fakat Hemen İşim Halledildi Şimdi Kişilerin Tespit Edilmesini Bekleyeceğim Yaptıkları Şeyin Çok Buyuk Bir Bilişim Suçu Olduğunuda Ogrenmiş Oldum Bu Durumda...
Telif hakkına giriyor herhalde. Maddi tazminat davası da açabilirsiniz.
sayın u.karaca, bu konu telif hakkına girmez...
Resimlerin izinsiz kullanılması ne oluyor peki? facebook gazete ve dergiden daha beter :)
djkorku1982 öncelikle başınıza gelen olaydan ötürü geçmiş olsun. benim başımada daha önceden buna benzer bir olay geçti. savcılığa gitmekle bencede doğru olanı yaptınız . umarım yapan en kısa sürede bulunur cezalandırılır ve bu gibi işlere kimse yeltenemez.