İcra ile gidilip çocuğun görülememesi
Herkese selamlar.
Arkadaşlar mahkemenin ara kararından sonra
eşim çocuğu görmek için icrasız gelmesin dediğinden (şahit var) icra ile gidildi çocuk alındı akşam saatinde teslim edildi.
sonrakinde gittiğimde (icrasız) icra olmadan vermem dedi (ispatlı)
3. kere gidildiğinde ise çocuğu kaçırmışlardı. (komşusu sabah 7 de aldı gitti dedi)
size sorum ne yapabilirim her defasında çocuk kaçırılacakmı ?
savcılıga basvursam ne gibi sonuç alırım ?
Cevap: İcra ile gidilip çocuğun görülememesi.
Az önce nöbetçi savcılıga giderek suc duyurusunda bulundum baska neler yapabilirim arkadaslar.. varmı fikri olan
Cevap: İcra ile gidilip çocuğun görülememesi.
icra mahkemesinede dava aç kendisine ceza verilmesi talebi ile
Cevap: İcra ile gidilip çocuğun görülememesi
şimdi nöbetçi savcıya suc duyurusunda bulundum ayrıca icraya mı gidicem 4 icra mahkemesine gidip dilekçemi vericem ?
arkadaslar yardımcı olabilecek birileri varmı acaba
Kusura bakmayın bir şey soracağım.Medeni kanundan doğan ve velayet hakkı son bulan eşin velayet hakkına sahip olan eşin durumuna göre çocukla belli zaman dilimlerinde kişisel ilişki kurma hakkınız var.Boşanmaya ilişkin yargısal süreçte böyle bir talepte bulunmadınız mı?Eğer çocukla duygusal bağınız sebebiyle kanunkoyucu tarafından kabul edilen kişisel ilişki kurma hakkınız eşiniz tarafından kaçırılarak veya gözetim altında olacak şekilde sınırlandırılıyorsa bunu dava edebilirsiniz.Bu durumda icra görevlileri ve kolluk güçleri eşliğinde çocuğunuzu görme hakkınız sağlanmış olur.Ancak icra mahkemesine yapacağınız talepte bu durumu ispat etmeniz gerekecektir.Eğer suç isnatınız kabul edilirse icra görevlileri eşliğinde çocuğunuzu görme hakkını elde edersiniz.
ben zaten icra ile gidiyorum.
ama son gittiğimde kaçırmıs cocugu icra memurları tutanak tuttu
Eğer eşinizi icra memurlarına rağmen çocuğu sizden kaçırıyorsa ve somut şartlar altında memurlar tutanak tutmuşsa eşinize ceza verilir.
kesin ceza alırmı.. yoksa almama ihtimalide varmı
arkadaşlar savcılıga suc duyurusunda bulundum lakin henuz bi ses seda çıkmadı bu sureç nasıl işler. Birde kesin ceza alınırmı. fikri olan varmı?