Ticaret merkezi yönetim aidatları
Merhaba
ben bir ticaret merkezinin yöneticiliğini yapıyorun şöyle bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Kirada olan bir dükkanın kiracısı 23 haziranda dükkanının boşalTtı ve haziran ayına ait site aidatı kaldı, kendisiyle görüştüğümde aidatın mal sahibine ait olduğunu söyledi konuyu mal sahibine aktardığımda oda aidatın kiracıya ait olduğunu söyledi, benim bildiğim kadarı ile o ayın aidatının kiracıya ait olması lazın, kiracıya bunu bildirdiğim halde hayır yanılıyorsunuz dedi, acaba yanılıyormuyun. Bu tür aidatlar kime ait oluyor, kat mülkiyeti kanunuda buna ait bir yer bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim.
Cevap: Ticaret merkezi yönetim aidatları
Hangisinden alabileçekseniz ona icra takibi yapınız.Her ikisi de müteselsil sorumludur.
KMK Madde 22 – (Değişik birinci fıkra: 13.4.1983 – 2814/10 md.) Kat malikinin, 20 nci madde uyarınca payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumludur.
Ancak, kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı olup, yaptığı ödeme kira borcundan düşülür.