Apartmanda yapılan değişiklik
Gerçekten karışık bir konu, bu güne kadarda hiç net bir cevap alamadım. 20 daireli apartmanımızın bodrum katında bir depo var. Şahsa ait tapulu mülk. Şahıs depo olarak kullanmaktan vazgeçip buraya 5 adet küçük daire yapmak istedi. Apartman sakinlerinin de iznini aldı. Yeni proje çizdirip belediyeden ruhsatı da aldı sanırım. Şimdi inşaata başladı ve söylediğine göre girişini apartman girişinden değil de deponun girişinden yapacak. Ben Apartmanda yöneticiyim.- Daireler bittikten sonra ne gibi işlemler yapılması gerekli. -Tek tapu olan bu depoya şimdi tek tek daire tapusumu alacak. -Bu daireler kat mülkiyetine geçip apartmana ait daireler şeklindemi olacak. Girişini ayrı yapacağım apartmanla alakası olmayacak diyor fakat sonuçta apartmandan bağımsız yerler olmayacak. -Yönetim planında değişiklik olacakmı olacaksa nasıl olacak. Biraz oldu bittiye getirilen bir iş oldu. Bu konuda apartman k.m.kurulunun ne bir toplantısı nede alınmış bir resmi kararı yok buna rağmen belediye 5/4 çoğunluğun imzasını getir yeterli demişler ve basit bir kağıda kat malikleri imza atıp geçtiler bu yeterlimi. Son olarak yöneticinin yanlış yapılan bir şeyler varsa sorumluluğu nedir. Bu kadar basitmidir bu işi yapmak, belediye yapabilirsin dedi diye apartmandan bir genel kurul kararı falan istemesi gerekmezmi. Bende yöneticiliği bırakmak istiyorum ve benden sonrada sanırım kimse yönetici olmaz ileride bu işten dolayı başım ağrırmı. Yönetici olarak hiçbir şeye imza atmadım sadece şahıs olarak izin verdiğime dair kağıdı imzaladım. Teşekkür ederim.
Cevap: Apartmanda yapılan değişiklik
Evet zor bir konu, aylardır bende araştırıyorum ama hiç bir yerde örneği yok.